HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszót!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Bagira
Today at 12:19 am
írta:  Gremlin
Hétf. Jún. 19, 2017 12:13 pm
írta:  Eloise McMittens
Szomb. Jún. 17, 2017 5:44 pm
írta:  Snow White
Szomb. Jún. 17, 2017 12:02 am
írta:  Áts Ferenc
Pént. Jún. 16, 2017 6:54 pm
írta:  Salem
Pént. Jún. 16, 2017 4:16 pm
írta:  Bagira
Csüt. Jún. 15, 2017 1:18 am
írta:  Bagira
Szer. Jún. 14, 2017 1:36 am
írta:  Dana McMorran
Szer. Jún. 14, 2017 1:21 am
írta:  Molly Grue
Kedd. Jún. 13, 2017 9:56 pm
Salem
 
Snow White
 
Eloise McMittens
 
The Storyteller
 
Ahri Firefox
 
Molly Grue
 
Bagira
 
Csongor
 
Gremlin
 
Jeff Radcliff
 

Share | .

 

 A világ bemutatása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 27
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
A világ bemutatása // Szer. Feb. 22, 2017 11:08 pm

Welcome to Fabletown!

♔ Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a mesebeli Hazaföld. A mesebeli Hazaföld négyszögletű kerek erdején és az Óperenciás-tengeren is túl (vagy éppen a kettő között) ott voltál Te is, ki tudja, tán a Hetedhét-határ őrzőjeként, de még az is megeshet, hogy Te voltál az a kurta farkú malac, aki olyan nagy lelkesedéssel túrt egykoron.

Egykoron. Az emberi időszámítás 1600-as éveiben a Hazaföld összes nagy királysága elbukott, a háborús légkör és a növekvő áldozatok száma Téged és valamennyi életben maradt társadat is menekülésre sarkallta a Mesék Világából. Itt a földi dimenzióban nem vár senkire sem a Boldog Vég, és neked is szembe kellett nézned azzal a ténnyel, hogy a hercegnő kezével elnyert Fele Királyság, de még a Gyémánt Félkrajcár sem maradt a Tiéd: nincstelenül, elesetten, újszülöttként kell megállnod a helyed a New York-i Manhattan utcái közt, Fabletownban, és olyan dolgokkal kell felvenned a harcot, mint az erőszak, a drog és a prostitúció. Minden, valaha létező emberi gyarlóság az utadban áll, neked pedig két választásod van: megszoksz vagy megszöksz.

A Menekülés óta a Legendák élén a Hivatal és annak vezetője, a Polgármester áll. Papíron a világ, a gyakorlatban pedig csupán Fabletown mesehősei az ő törvénykezésük alatt állnak, az ő szabályaik szerint élik az életüket. Azok az emberi alakkal bíró mesehősök szabadon járhatnak, az állati vagy egyéb mesebeli alakkal bírók (bestiálisak) ellenben a Farmnak nevezett területen kénytelenek leélni egész életüket azért, hogy az emberi világ ne szerezzen róluk tudomást.

Mindenki elégedetlen. A bestiális legendák azért, mert bebörtönözve és elnyomva érzik magukat. Az antropomorfok többsége azért, mert bár nem élnek szó szerint börtönben, mégis képtelenek a földi dimenzióban boldogulni - nagy a szegénység, a nélkülözés, így sokan az alvilági ügyletekben munkálkodva próbálnak meg fenntartani egy bizonyos létminimumot még úgy is, hogy gyűlölik az életet, amit élni kénytelenek.

Akad azért egy vékony réteg. Egy olyan réteg, amelyik a Hivatal és a Többiek közt lavírozva próbálja elsimítani a súrlódásokat. Akik talán még hisznek a Boldog Végben. Vagy legalább is egy olyan mesében, ami egy kecskéről szól, amelyik úgy lakott jól a káposztából, hogy az megmaradt.

Nyilatkozat


♔ A FabletownFRPG alapötletét a The Wolf Among Us néven futó TellTale Games által fejlesztett videojáték adta, ami a Fables (Fabulák) című képregény alapján készült. Az oldal tartalmában felmerülő, és a képregénytől eltérő, esetleg az alapján hiányosságok abból erednek, hogy az oldal készítője nem ragaszkodik az univerzum eredeti szabályaihoz, vagy annak hiánytalan koncepcióátvételéhez, a "lyukakat" saját fantázia tölti ki.

Azonban az oldal vezetősége szívesen veszi az univerzumot jól/jobban ismerő játékosok bármilyen jellegű észrevételét, ötletét, és javaslatát azzal a célzattal, hogy együtt egy komplexebb, pontosabb és kreatívabban játszható fórumos világot hozzunk létre. Amennyiben úgy érzed, hogy ebben a folyamatban szívesen részt vennél, úgy szólj bele az oldal fejlődésébe az alábbi topikban.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

A világ bemutatása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Kirigakure Shinobi Kódex
» Elhagyatott város
» Rikudou Sennin és a Chakra Eredete
» -= Masamune műhelye =-
» Teknősök Kódexe

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Guidebook :: Információk & Leírások-