HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | .

 

 Karakteralkotási Segédlet

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Karakteralkotási Segédlet // Pént. Feb. 24, 2017 2:24 pm

Karakteralkotási Tippek

♔ Ebben a topikban szeretnék Neked némi segítséget nyújtani ahhoz, hogy az általad alkotott karakter sikeres legyen. Nyilván nem a módját fogom elmondani, helyette inkább az oldal felépítésében és működésében kigondolt irányvonalakat, amiket talán nem feltételezel elsőre.

♔ MINDEN NYITOTT

A leírásokból jó képet kaphatsz az univerzum legfontosabb alappilléreiről, azonban az ördög mindig a részletekben rejlik, ugyebár. A fórum Játéktere úgy van kialakítva, hogy a témakörök és helyszínek leírásai is rendelkeznek kiegészítő információkkal, színezve a lehetőségeket. Ezeket a fórumokat Vendégként is meg tudod tekinteni, így akár a regisztráció előtt is körbenézhetsz. A legfontosabb, hogy Fabletown és a Farm fórumaiban nézz szét.

Minden helyszín NYITOTT, ami azt jelenti, hogy amilyen szerepet egy helyszínen be lehet tölteni, arra bárki jelentkezhet, megírhatja a karakterét akár a helyszínek alapján. Nem kötődünk a canon rendszerhez, szóval ha Te úgy döntesz, hogy szeretnéd a Polgármestert megalkotni, teljes nyugalommal megteheted. Minden helyszín gazdáját, tulajdonosát, üzemeltetőjét, dolgozóját, karbantartóját is meg lehet formálni.

Ha például valaki megalkotja a Pudding'n'Pie tulajdonosát, annak a neve tulajdonosként fel lesz tüntetve a helyszínen. Tehát ha ilyesmit nem látsz megadva, akkor még lecsaphatsz rá.

♔ EXTRA TARTALMAK

Az oldal leírásait kétfelé bontottuk. Itt, ebben az információs topikban vannak az általános tudnivalók, amikkel azért jó, ha mindenki tisztában van. Szeretnénk, ha a játékosok/karakterek nem lennének szigorú szabályok közé zárva, így a keretrendszerünk elég tág - legalább is mi úgy gondoljuk. Ezek az alapvető információk elegek ahhoz, hogy bárki részt tudjon venni a játékban és jól tudja érezni magát.

Gondoltunk azonban azokra, akik szeretnének bővebb ismereteket szerezni az univerzumról és az oldalon működő rendszerekről. Számukra hoztuk létre az Extra Tartalmak elnevezésű témakört. Ezek regisztráció előtt is olvasható leírások, amik bevezetnek a Fabletown FRPG komplexebb oldalába is. Ha 100%-osan szeretnél a Fables képregények és a The Wolf Among Us játék világához illeszkedni, sok szeretettel ajánljuk ezt a részleget is.

♔ MILYEN HŐST HOZZAK?

Bárhonnan és bármilyen mesehőst, lényt, városi legendát, mitológiai lényt elfogadunk! De nem csak különleges lényeket várunk, hanem a történetek "egyszerű" halandóit is, mint mondjuk Jancsit és Juliskát, Piroskát és Nagymamát, satöbbi - ők is ugyanúgy Legendának fognak minősülni.

A különféle istenek és démonok vallási kereteken kívül kerüljenek szerepeltetésre. Ha például úgy döntesz, hogy Zeuszként járod Fabletown utcáit, megteheted, ám az oldal karakterei közül ez nem fog "kiemelni", az isteni erő, hatalom és az "elvárt" tisztelet a mitológiai történetek világában maradt a Hazaföldön. Ugyanabban a keretrendszerben fogsz mozogni, mint bármelyik másik Legenda, persze a speciális képességednél megjelenhet, hogy képes vagy villámokat szórni, de ennyi.

♔ KIT ISMERHETEK?

Bár a Legendák egy külön "faj", badarság lenne azt állítani, hogy mindenki ismer mindenkit. Akár csak az emberek: senki sem ismer mindenkit csak azért, mert ember. De ismeri a munkatársait, a szomszédjait, új ismerősöket szerez, ez természetes. Ha két idegen Legenda leül egymás mellé Fabletownon kívül, semmi sem garantálja, hogy felismerik egymást, sőt, még azt sem tudják megmondani a másikról, hogy Legenda.

Alaphelyzetben azok a Legendák ismerik egymást, akiknek a története közös. Például Hófehérke és a Hét Törpe ismerik egymást, hiszen közös a történetük - sőt, egy kívülálló, aki csak Hófehérke történetét ismeri, tudhatja, hogy ennek a nőnek van hét darab kis növésű pajtása, akikhez köze van.

Amit nem lehet: a saját karaktered történeteit korlátozni! Hófehérkénél maradva, nem szükséges ugyan Hirdetett Karakterekként meghirdetned mind a Hét Törpét (persze megteheted), azonban ha valaki szeretné Morgót megformálni, nem utasíthatod el vagy szólhatsz bele abba, hogyan hozza a karaktert. Ami a mesékben történt, mindenképpen megtörtént. Hogy a földi dimenzióban miként alakult a kapcsolat, az természetesen nincs korlátozva. Ha neked Hófehérkeként nincs szükséged a törpéidre, dönthetsz úgy, hogy "elhagytad" őket, nem kötelező játszanod sem velük, de a jelenükbe nincs beleszólásod.

Ha inspirálódnál és szeretnéd tudni, milyen Legendák vannak már jelen, nézd át a Legendalistát!

♔ A KARAKTEREK CÉLJA

Elsőként az lenne a "cél", hogy mindenki valamilyen személyes jellegű dologgal foglalja le magát, amíg beáll egy stabilabb működés az oldalban. Innentől kezdve egész nyugodtan lehet nagyban gondolkodni a karakterekkel, minden useri kreativitás kérdése. Nem tilos például fellázadni a Hivatal ellen, ehhez embereket toborozni, amire a Hivatal is reagálhat a maga módján, így alakítva az oldal egységes történetét. Bármilyen ötlet vagy kérdés kapcsán tessék megdobni Bigbyt egy üzenettel.

Jó munkát és jó játékot Mindenkinek!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Karakteralkotási Segédlet

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Guidebook :: Információk & Leírások-