HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | . 

 Csoportok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Csoportok // Szer. Feb. 22, 2017 11:11 pm

Csoportok

♔ Bár az oldalon változatos csoportokba van lehetőség karaktert alkotni, "fajok" tekintetében mégis két csoportot különböztetünk meg: a Legendákat és az Embereket. Ahhoz, hogy pontosan megismerd, mit is takar ez a fajta bővebb elosztás, olvasd végig ezt a témát, vagy kattints a következő listában annak a csoportnak a nevére, amelyikről bővebb információt szeretnél megtudni.

Megj.: Amennyiben Legenda karakter alkotsz, a leendő csoportjától függetlenül mindenképpen olvasd el a Legendák csoportjának ismertetőjét, hogy megismerd a "faj" képességeit és velük kapcsolatos, fontos információkat!

bónusz! Ha egymás után elolvasod az összes csoportismertetőt, máris egy átfogó és érthető képet kaphatsz az oldal világáról és annak sajátos működéséről Wink


A hozzászólást The Storyteller összesen 8 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Május 04, 2017 10:00 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Re: Csoportok // Csüt. Feb. 23, 2017 7:21 pm

Legendák

♔ Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a mesebeli Hazaföld. A mesebeli Hazaföld négyszögletű kerek erdején és az Óperenciás-tengeren is túl (vagy éppen a kettő között) ott voltál Te is, ki tudja, tán a Hetedhét-határ őrzőjeként, de még az is megeshet, hogy Te voltál az a kurta farkú malac, aki olyan nagy lelkesedéssel túrt egykoron.

Egykoron. Az emberi időszámítás 1600-as éveiben a Hazaföld összes nagy királysága elbukott, a háborús légkör és a növekvő áldozatok száma Téged és valamennyi életben maradt társadat is menekülésre sarkallta a Mesék Világából. Itt a földi dimenzióban nem vár senkire sem a Boldog Vég, és neked is szembe kellett nézned azzal a ténnyel, hogy a hercegnő kezével elnyert Fele Királyság, de még a Gyémánt Félkrajcár sem maradt a Tiéd: nincstelenül, elesetten, újszülöttként kell megállnod a helyed a New York-i Manhatten utcái közt, Fabletownban, és olyan dolgokkal kell felvenned a harcot, mint az erőszak, a drog és a prostitúció. Minden, valaha létező emberi gyarlóság az utadban áll, neked pedig két választásod van: megszoksz vagy megszöksz.


Tulajdonságok


MEGJELENÉS:

 • ANTROPOMORF: emberi alakkal rendelkező mesehős (pl.: királyok, királylányok, stb...)

 • BESTIÁLIS: emberi alakkal nem rendelkező mesehős (pl.: a három kismalac, a hétfejű sárkány, stb...)

ÉLETKOR, ÖREGEDÉS:

A Legendák a földi dimenzióban nem öregednek. Abban az életszakaszban maradnak, amelyikben saját történeteikben szerepelnek, így a karakteralkotáskor nem adunk meg, csupán "Látszat Életkort". Éppen ezért gyermek, fiatal karakterek alkotása megengedett!

KÜLÖNLEGES KÉPESSÉGEK:

Ha a Legenda rendelkezett valamilyen különleges képességgel, azt itt a földi dimenzióban is tudja használni! Amennyiben indokolt, úgy nyugodtan választhatsz magadnak egy különleges képességet, amit a játéktéren is használsz, ennek megfogalmazására és ismertetésére az Előtörténetben van lehetőség. Amennyire lehet, azért próbálj reális maradni, és a képességválasztásnál nem túlzásba esni! A Legkisebb Királyfi általában nem képes mindent elpusztító lángcsóvákat megidézni, ő a morális értékeivel győzi le az ellenfeleit (a mesék szerint, ugyebár). A Jégkirálynő viszont képes lehet jeges leheletével megfagyasztani egy pohár vizet, ha éppen úgy tartja kedve.

ÉLET-HALÁL

A Legendák alapesetben halhatatlanok. Úgy tartják, hogy minél inkább élnek a történeteik az emberi világban, annál nehezebb őket elpusztítani. Következésképpen például a 101 Kiskutya Pongója jóval strapabíróbb, mint a 67-es sorszámú kölyök dalmata. A játéktéri élet-halál kérdések így tehát erőteljesen a játékosok fantáziájára van bízva, kérdéses esetekben adminisztrátor felkeresése javallott.

GYERMEKÁLDÁS

A Legendák itt, a földi dimenzióban is alapíthatnak családot. Hogy a leendő gyermek milyen képességekkel és fizikai tulajdonságokkal születik, az minden esetben a játékosokra van bízva, ahogy az is, hogy mennyire varázslatos és mesebeli a várandósság ideje, folyamata és a születés után a kicsi fejlődése. Ahogy fentebb is írva vagyon, ha ilyesmi lenne kilátásban, bizonytalanság esetén nyugodtan egyeztessetek a vezetőséggel!

VARÁZSTÁRGYAK ÉS BOSZORKÁNYOK:

Azok a mágikus tárgyak, amiket a menekülés idején sikerült áthozni a földi dimenzióba, itt is remekül működnek. Ezen tárgyak magánszemélyek kezében azonban rendkívül ritkák, a Hivatal őrzi többségüket, ezért csupán a gazdag és/vagy szerencsés bennfenteseknek van hozzáférésük.

A Hivatal épületének Tizenharmadik Emeletén élnek és munkálkodnak a Hivatali Varázslók és Boszorkányok, ők gondoskodnak Fabletown és a Farm területeinek mágikus védelméről, valamint ők azok, akik legálisan állíthatnak elő és értékesíthetnek Álcázó Bűbájokat.

Mindennemű varázshasználat illegális mindazon Boszorkák és Varázslók számára, akik nem állnak a Hivatal alkalmazásában!

EBBE A CSOPORTBA TARTOZOL, ha a karaktered...:

 • ... antropomorf;
 • ... bestiális, derendszeresen futja neki álcázó bűbájra;
 • ... a Hivatal egyszerű (nem vezető beosztású) alkalmazottja;
 • ... Fabletown területén él és dolgozik.
A hozzászólást The Storyteller összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Márc. 07, 2017 11:51 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Re: Csoportok // Csüt. Feb. 23, 2017 7:59 pm

Emberek

♔ Gondoltál már arra, hogy milyen lenne, ha az esti mesék szereplői egyszer csak beülnének melléd a sarki kocsmába? Na jó, ha erre nem is, arra azért biztosan, hogy milyen jó lenne, ha életre kelnének! Legalább is olyan öt éves korod körül lefogadom, hogy volt ilyesmire példa.

Persze mostanra már lefoglal az iskola vagy a munkahely, szóval az ilyen és ehhez hasonló gondolatoknak már nincs helye az életedben. Ez persze nem is akkora probléma, hiszen a körülötted sertepertélő mesehősök létezéséről egyébként sem tudsz - és nem is tudhatsz.

Ha esetleg mégis szemtanúja vagy valami "nem e világinak", úgy a Hivatal emberei rövid úton felkeresnek majd, hogy kitöröljék az emlékeid közül mindazt, amit láttál. Aggodalomra semmi ok! Végül is, csak olyan érzésed lesz, mintha agyvérzést kapnál: a fejed szét akar hasadni, reszketsz, szédülsz, folyik a vér az orrodból, aztán elájulsz. És már nem is emlékszel semmire! A másnapi fejfájásodon pedig egész biztos segíteni fog valami ibuprofenkészítmény.

Vannak bizonyos területek, ahol még annyit sem látsz, mint egyébként. Ilyen például a Woodland Apartment Building, azaz a Hivatal épülete (már nem az embereké, nyilván), ahol komplett emeleteket ignorálsz, és ha véletlenül összefutsz egy szomszédoddal a közértben, a tömbépületen belül nem csak hogy nem ismered fel, de gyakorlatilag láthatatlan a számodra. A másik ilyen hely például maga a Farm is, mert hát, ki akarna még csak a közelébe is menni egy lepukkant, és szemmel láthatóan életveszélyes pajtának, nem?

De nézd a jó oldalát! Ebben a világban nálad van az előny, hiszen Te sokkal kötetlenebbül élheted az életed, ráadásul te vagy otthon ebben a dimenzióban. Nem mások írják a történeted, hanem Te magad, és neked valószínűleg még van esélyed a Boldog Végre. Pedig nem is vagy mesehős.

EBBE A CSOPORTBA TARTOZOL, ha a karaktered...:

 • ... a földi dimenzióban született.
A hozzászólást Bigby Wolf összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Feb. 23, 2017 9:13 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Re: Csoportok // Csüt. Feb. 23, 2017 8:28 pm

Kívülállók

♔ A mindenkori Polgármester és annak teljes Hivatala kemény rendeletek egész sorozatát léptette életbe annak érdekében, hogy még Pinokkió orra hegye se látszódjon az emberek számára. Mindezen szabályozásoknak megvannak a nyertesei, a vesztesei és persze azok, akik köszönik szépen, de nem kérnek belőle, így egy varázslatos középső ujjat az ég felé emelve tüntetnek csendesen. Tüntetnek azzal, hogy nincsenek jelen. Vagy legalább is nem ott, ahol lenniük kellene.

♔ ANTROPOMORF LEGENDÁK
A Te történeted némileg egyszerűbb. Te úgy döntöttél, hogy nem akarsz sem Fabletownban élni, hiszen minek is, amikor a világ óriási és tele van felfedezni váró helyekkel! Az igazat megvallva inkább az antihősökre jellemző a kivándorlás. Ott van például a Jersey Ördög, az a lófejű-hüllőtestű legenda, aki az 1700-as évektől kezdve áttelepült New Jerseybe, hogy az ottani lakosokra hozza rá a frászt puszta szórakozásból.
Mondjuk, hogy Antropomorf Kívülállóként te állsz a legközelebb a Boldog Véghez, hiszen azt csinálsz, amit akarsz. Nem kötődsz szentimentálisan a többi Legendához, sem ahhoz a családias egységhez, amit a Hivatal erőltetni próbál. Szabad vagy - de ezzel a felelősség is csak Téged illet! A Hivatal sem segíteni, sem támogatni nem fog, bármilyen szorult helyzetbe is kerülj. De legalább üldözni sem, legfeljebb megfigyelni, de csak azért, hogy ne szegd meg a Legendák kötelezően betartandó törvényeit.

♔ BESTIÁLIS LEGENDÁK
Már az elején el kell keserítselek, mert Te vagy a farok rosszabbik oldalán. Mivel Téged nem Ádám vagy Éva képére formáltak a Történetmondók, ezért a Hazaföldről való elmenekülés után a Hivatal automatikusan a Farmra száműzött, gondosan elrejtve az emberi szemek elől. Mondjuk logikus, senki sem örülne túlzottan, ha egy reggel élete párja helyett egy hegyi troll főzne kávét a garzonlakás egyébként sem túl tágas konyhájában. És ha már kávé, valószínűleg hegyi trollként a Starbucksba sem vennének fel dolgozni, tehát pénzt sem tudsz keresni, amivel Álcázó Bűbájt vehetnél magadnak. Volt szó arról a farokról az elején...
Ennek ellenére Te szedted a sátorfádat és elszöktél a Farm területéről, vállalva minden kockázatot. És hogy hol vagy most? Talán meghúzod magad valamelyik Antropomorf barátod házában - börtönből börtönbe, ugyebár, de így azért mégis jobb. De az is lehet, hogy a teljes rejtőzködést használva élsz valahol a világban. Azt viszont jó, ha tudod: te valójában inkább szökevényként vagy számon tartva, a Hivatal keres; és ha megtalál, azonnali hatállyal fognak visszatoloncolni a Farm területére.

EBBE A CSOPORTBA TARTOZOL, ha a karaktered...:

 • ... antropomorf Legenda, aki nem kíván Fabletown területén belül élni;
 • ... bestiális Legenda, aki megszökött a Farmról;
A hozzászólást The Storyteller összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Május 04, 2017 10:02 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Re: Csoportok // Csüt. Feb. 23, 2017 8:41 pm

Számkivetettek

♔ Csodálatos vagy! Kezdjük ezzel. Mert Te vagy a kedvenc szereplője minden történetnek, mert különleges vagy. Unikornis, beszélő állat, félelmetes bestia, sárkány... De ne én mondjam meg, hiszen Te tudod magadról, ki vagy pontosan.

Itt, a földi dimenzióban azonban ennek a különlegességnek gyakorlatilag csak hátulütői vannak, mivel a Hivatal mindent megtesz azért, hogy elrejtsen Téged az emberi szemek elől. Miután közösen magatok mögött hagytátok a Hazaföldet, már az első rendeletek közt szerepelt a Farm megépítése, és a Bestiális Legendák odatelepítése. Nem olyan rossz az élet a Farmon: ezt mondják az Antropomorfok, de ők nem tudnak semmit. Évszázadok óta be vagy zárva egy farm területére, amit nem látnak az emberek, és nem hagyhatod el a helyet soha. Ha mégis sikerül, úgyis visszahoznak, hacsak nem találsz egy zacskó zöldhasút valamelyik szemetest túrva, amivel ki tudod fizetni a drága Álcázó Bűbájt, amit a Hivatalban dolgozó Varázslók és Boszorkányok készítenek. Lehetetlennek tűnik, ugye? Mert az is.

De ne aggódj, itt a Farmon mindannyian ugyanarról álmodunk, és amennyire lehet, próbálunk nyomást gyakorolni a Hivatalra. Azt mondják, hogy a Mi érdekünkben történik mindez. Börtönbe zárnak ahelyett, hogy olcsón, esetleg ingyen biztosítanák az Álcázó Bűbájokat. Persze ők azt mondják, nem lehet, hiszen a készletek erősen korlátozottak, a pénzre pedig szükség van a Hivatal működéséhez, a bérek kifizetéséhez. Nevetséges, igaz? Úgy tűnik, hogy mindenki más fontosabb azoknál, akik a Farmon rekedtek, mert ha szökni próbálsz és rajta- vagy esetleg elkapnak, olyan büntetésben részesülhetsz, amit még a Gonosz Boszorka sem lett volna képes kitalálni.


EBBE A CSOPORTBA TARTOZOL, ha a karaktered...:

 • ... bestiális legenda;
 • ... nem tudja megfizetni a rendszeres Álcázó Bűbájt;
 • ... nem szökött (még) meg a Farmról;
 • ... már megszökött egyszer, de visszatoloncolták.
 • ... antropomorf legenda, aki a Farmon élve gondoskodik társai igényeiről és biztonságáról.
A hozzászólást Bigby Wolf összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Feb. 23, 2017 9:17 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Re: Csoportok // Csüt. Feb. 23, 2017 9:04 pm

Az Elit

♔ Nincs társadalom az úgynevezett "felső tízezer" nélkül, és mind tudjuk, hogy az ide tartozók 99%-a mind olyan eszközökkel tornázta fel magát idáig, amihez vagy gyomor kell, vagy az alapvető erkölcsi normák hiánya. Minden esetre a társadalom többi része nem néz Rád jó szemmel vagy azért, mert fél tőled, vagy azért, mert gyűlöl, amiért zsarolással tartod őket a kezedben, esetleg azért mert "kiváltságos" Hivatali spicli vagy, de lehet azért, mert csak olyan piszkosul bejött a földi élet.

Aki valaha gazdag Király volt, az most alapvetően földönfutó. A Hazaföldön lévő vagyont nem lehetett csak úgy felkapni és elhozni, és ha így is lett volna, a mesebeli peták itt egy fabatkát sem ér. A szerencse minden történetben forgandó, így ha van benned elegendő fortély, leleményesség és becsvágy, úgy az emberi alvilág és/vagy Hivatali politika segítségével már az Elitben is találhatod magad, előbb, mint ahogy Dorothy háromszor összecsapná cipellői sarkait.

♔ POLITIKAI ELIT
Ha voltak olyan kapcsolataid, hogy a menekülés után rögvest a Hivatal valamely előkelő tisztségét ruházták rád, úgy magas fizetést kapsz, amit olyan emberi javakra tapsolsz el, amilyenekre nem szégyenled. Szép házad, lakásod lehet, biztonságosnak nevezhető életed - cserébe a munkatársaidon kívül valószínűleg senki sem szimpatizál veled a Legendák közül. Valamit valamiért, ugyebár.

♔ CRÈME DE LA CRÈME
Rajtad múlik, hogy mennyire veszel részt a politikai életben. Esetleg pénzelheted is a Hivatalt, cserébe megúszol egynéhány ellenőrzést, vagy azt, hogy napvilágot lássanak a piszkos ügyleteid, amikkel azt a jelképesnek nem nevezhető támogatási összeget csepegtetni tudod. Egy biztos: függetlenül attól, hogy mennyire kötődsz saját származásodhoz, ahhoz túlságosan is élvezed a földi dimenzióban kialakított életed, hogy valaha is feladd. Megfoghatatlan vagy, valamennyi szabály alól kivétel, rajtad minden fürkésző szem átsiklik, a fiaskóid mintha meg sem történtek volna.
Lehetsz magányos farkas, aki kicsapta magát a napra a saját szigetén, de az is lehet, hogy kisebb szerveződések főnökeként tartasz a markodban olyan legendákat, akiknek minden centre szüksége van a boldoguláshoz, de azért, hogy ezt számukra biztosítsd, nem feltétlenül önkéntes állatsimogatónak alkalmazod őket.

FIGYELEM! A nem politikai Elit karakterek száma erősen limitált, amit az oldal vezetősége állandó felügyelet alatt szeretne tartani! Mielőtt ilyen karaktert alkotnál, kérlek feltétlenül ellenőrizd az esetleges korlátozásokat és/vagy egyeztess Reynarddal!

EBBE A CSOPORTBA TARTOZOL, ha a karaktered...:

 • ... antropomorf Legenda, aki a Hivatal magas rangú dolgozója;
 • ... antropomorf/bestiális Legenda, aki a földi dimenzióba érkezés után gyorsan meggazdagodott;
 • ... bármilyen jól jövedelmező, alvilági tevékenységet folytat Fabletown városában.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
the hero of this fable
♔ ♔

Re: Csoportok //

Vissza az elejére Go down
 

Csoportok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» .:Csoportok:.

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Guidebook :: Információk & Leírások-