HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | .


 

 Robin Rot - Piroska

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Robin Rot
the hero of this fable
avatar
A Kis Piros Köpeny ♔

♔ HSZ : 6
♔ Munka : Sportoló - Kendoka
♔ Avatar : Willa Holland

♔ Bűbájpontok : 4
Robin Rot - Piroska // Szer. Júl. 12, 2017 10:09 pm

Robin Rot
Mondd Nagymama, miért olyan nagy a... Te nem is a nagymama vagy.


életkor: 22
nem: Nő
foglalkozás: Sportoló - Kendoka
pb: Willa Holland
eredeti név: Piroska
csoport: Legenda
lakhely: New York
attitűd: Semleges

alcsoport: A Kis Piros Köpeny

Kívül, belül
♔ Piroska sokat változott. Már egyáltalán nem az a naiv kislány aki annak idején volt. Túlzás lenne azt állítani, hogy komor, de nem egy sokat beszélő nőszemély. Nem heves, nem hirtelen. Megfontolt, kimért. A mozdulatai mára egy ragadozó eleganciáját hordozzák, mint sem egy erdőben ugrabugráló kislányét. Szeret mosolyogni, de nevetni keveset hallani. Szívből, igazán még ritkábban.

♔ Sötét hajú, karcsú, átlagos magasságú. Testét általában valamilyen módon még mindig piros ruha takarja. Ez lehet egy bőrnadrág, egy fűző, vagy kabát, esetleg köpeny. A szemei fahéj barnák, ami cinkos, fiatalos villanásokkal tarkított. Ám olykor, alkoholgőzös órákban ezt a csillogást felváltja egy mélységes üresség. Hogy miért? Mert túlélt.


Egyszer volt...

Ki ne ismerné a Piroska és a Farkas történetét? Hát persze. A Nagy Gonosz Farkas, és a többi. Jada jada... hogyne. Ami történt az megtörtént, félreértések adódnak. Fenét se érdekli már. A történet ott kezdődik igazán, amikor Kapuk nyíltak egy másik realitásra, és amikor a Fabulák áradata elindult a Hódítók seregei elől menekülve. Akkor történt, hogy a Falu, a Hódítókkal próbált üzletelni. Lányok, a szabad elvonulás fejében. Mit mondjak? Seggfej húzás. De érthető. Én lettem az egyik lány. De mivel még nem volt mit fogni rajtam, úgy döntöttek elszállítanak a Császárhoz, aztán majd ő kezd velem amit akar. Mesefölde határvonalánál jártunk már, amikor egy magát Kószának nevező férfi megmentett. Olyan lenyűgöző volt a stílus, és a mozgás, amivel megtizedelte őreimet, hogy könyörögtem neki, tanítson meg engem is mindenre, amit tud. Ő pedig megtanított. Ám sajnálatos módon senki sem él örökké. Később amikor már volt nevem, a Hódító seregei között vérdíj járt értem. Nem is alacsony. Ám én a Kósza emlékére csak irtottam tovább őket. Vörös Köpeny. Így neveztek. Úgy hittem, minden kaput lezártak már, ám egy rajtaütésem után a prédálásnál találtam egy térképet. Azon pedig még érintetlen kapuk jelölését. Innentől nem volt kérdés. Át kell jutnom. És ami azt illeti... Én itt vagyok.

KÉPESSÉG:
Fegyvermester - Pengés fegyverek nem jelentenek akadályt. Konyhakéstől a lovagkardig bármit képes precízen használni.
Agilitás - Falon futás? Szaltó? Parkűr? Bármi jöhet.
Nyomolvasás, nyomkövetés - Kósza módra nyomokat olvas, és értelmez.
Félelem érzet hiánya - Nem kell magyarázni, bár ez nem feltétlen csak jó dolog.


A Földi lét
Lassan közeledett az éjközép. Az Éjszaka Vándora útja csúcspontjára ért, ám ezüst fénye nem ragyoghatta be az erdőn túli területeket, mert fekete fellegek másztak be az arca elé. A zsíros felhők vemhes hasa egyszer csak kiszakadt, és millió fekete cseppet okádott ki magából.
Eleredt az eső. Kívánni sem lehetett volna jobb időt a vadászatra. A Hódítók seregeinek egy előőrse ott állomásozott az erdőn túl. A szél jajszava elnyomta még azt a kevés zajt is, amit a fiatal nő csapott volna az aljnövényzetben.
Az erdő szélére érve megtorpant, és leengedte a súlypontját, hogy amúgy sem magas termetét még kisebbre csökkentse. Az oldaláról előhúzta a törött kardot, amit már egy éve tőr helyett használt. Kardja az oldalán lógott, de most nem húzta elő. Inkább csak még mélyebbre húzta a csuklyát az arcába, és lassú léptekkel indult meg a kőhajításnyira lobogó őrtüzek felé. Ha nyílt harcra kerül a sor, az már régen rossz. Az árnyak jótékony takarásában lopakodott előre, mint holmi tolvaj.
Annak is érezte magát, noha tudta, neki több joga lenne ezen a földön élni, mint ezeknek a nyomorult koboldfajzatoknak.
A palánk kerítés takarásában megállt egy végtelennek tűnő percre, míg felmérte a terepet. Hallgatta a tűz körül ülők beszélgetését.
- Oszt azt hallottad-e, hogy odaát a Kerekerdőbe megfogták a Vörös Köpenyt? Asszongyák iszonyatos summa ütötte a markát a szerencsésnek.
- Hát... akkó' az a háromszáz aranypéz mán nem lesz a mienk. Kár érte. Pedig biztos megfogtuk vóna, ha erre kószál.
A lány a csuklyája alatt elmosolyodott. Ha Farkas itt lett volna, biztos büszkén biccentett volna Piroska vigyorára. A lábai mint két rugó, lökték a magasba, hogy a fapalánk tetejéről még tovább rúghassák a lobogó vörös köpenyes "démont".
Pengéje a sisak, és a láncing között mart az egyik gyanútlan őr torkába, de mire felkiálthatott volna a gégéjéből már bűzhödt vére csak a tüdejét öntözhette. Társának felocsúdni sem volt ideje, mert a törött kard a sisak most elől nyitott rostélyán szaladt be, hogy egy tiszta szúrással azonnal az örök sötétségbe taszítsa.
Nem marad aki riadót fújjon, így aztán a lány végiglopakodhatott az egész táboron, egyesével vágva át az alvó Hódítók torkát.
Mire az eső elállt Piroska már messze járt a tábortól, nem hagyva hátra mást, csak halott lényeket, és egy vörös szövetdarabot emlékeztetőül annak, aki majd megtalálja a tábort.
"A Vörös Köpeny itt járt"

***

- Robin, te jössz. Claudiát kiütötték.
- Hai, Sensei.
*Feltápászkodtam a pástról. Tudtam, mi a dolgom. Magamra kötöttem a bogut, majd balkézben a ,,vágófelületénél" fogva a shinait, besétáltam a küzdőpástra. Ellenfelem a tükörképemként mozogva kezdett hozzá az üdvözlésemnek.
Lehunytam a szemem, nagy levegőt vettem, és éreztem, ahogy az elmémből lassan kicsorog minden, ami ehhez a világhoz kapcsol. Pár pillanatig a semmiben lebegek, miközben érzem, hogy a testem önkéntelenül mozdul.
Előre három, Shinai X-alakban keresztez, guggol, és két lépés hátra.  Mikor felpillantok, ellenségem szájából már fekete nyál csorog, szeme beteg, gennyes sárga fényben ég. Zöldes-szürkés bőrén alig látható tetoválások sorjáznak. Testét páncél borítja: egy mellvért, egy sisak, és egy kesztyű. A lábai szabadok, egy szoknyaszerű nadrággal takartak. Rám mordul és felém lép egyet. Ez még nem komoly. Csak próbálgatja a gyorsaságom... a mozgékonyságom. Zavar a mellvértem, de ki kell bírnom. Ez a párbaj most ilyen. A fejemen vörös csuklyám... hiszen én vagyok a Vörös Köpeny, a Hódítók Réme, az Éjszaka Vörös Démona.
Ezért vagyok itt. A végső leszámolás a tartomány hadura és köztem. Csak mi ketten. A tömeg tombolása fülsüketítő. Körbeállnak minket, nincs menekülési útvonal. Ám itt egyetlen embernek kell csak egérút - és az nem én vagyok. Újabb lépés, de ezt már egy vágás is követi. Lassú. Vízben indított ütés sebességével látom a vágást. Kardom oldalával épp csak meglököm az ellenfelem pengéjét. Fémes csendüléssel pattan le az acél az acélról. A hátamon végigfut egy kéjes borzongás. Szinte látom magam előtt a mozdulatot, ahogy ellenfelem pupillája kitágul. Gyorsnak hiszi magát. Új lépés, és új vágás. Ám ezúttal felülről indít. A fejem akarja kettémetszeni. Megemelem cseppet az acélt, és hagyom, hogy azon végigfusson ellenfelem kardja, majd csak előre mozdulok egy kicsit, és máris bent van a pengém. Ám nem érem el a kellő pontot.
- Kote!
A csuklya takarása alatt egy grimasz fut végig az arcomon. Gyenge vágás. Majd a következő. Gyors előreugrással sújtok le ismét. A vágásom pont olyan gyors, ahogy én azt szerettem volna. Az ellenfél sisakja azonban hárít. De az erő, amivel indítottam a vágást, megfelelő. A Hadúr megroskad egy pillanatra.
- Men!
Csakhogy a vágás feldühíti. Gyors lépésekkel közeledik, maga mögé fordítva a kardja pengéjét, a hegyet a föld felé tartja. Ismerem a formát: testre fog támadni. Már mozdítom a kardom, amikor megindítja a vágást. Csattanás.
- Kote!
Hitetlenkedve nézek a kezemre. A kesztyűmön ronda karc éktelenkedik, mutatva, hogy bizony elszámítottam magam. Mély levegőt veszek. Le kell nyugodnom. Nem találgathatom, hogy mit fog lépni. Ösztönből kell cselekednem. Behunyom a szemem, és...

- Dupla Szajumen! Ippon. A mérkőzés győztese Robin Rot!
Kinyitom a szemem. A Tornateremben döbbent csend. Majd a hátam mögül örömujjongással ugranak fel a klubtársaim.
- Robin! ROBIIIN! MEGINT MEGCSINÁLTAD!
A Shinait ismét keresztezem az ellenfelemmel. Guggolás, majd amikor felegyenesedtem, meghajlok.
- Szép küzdelem volt. Köszönöm.
Ellenfelem hangja kellemes. A mosoly, amit a védőmaszk alatt látok, őszinteséget sugall.
- Köszönöm. Részemről az öröm - mondom én is, majd hátat fordítva lesétálok a pástról.
- Sensei.
- Még mindig lenyűgöz az ösztönösséged. Egy nap remélem elmondod, honnan fakad... - A tekintetében a megszokott kérdéssorozat lapul, de nem sorolja el. Tudja, hogy mint mindig, most is kitérnék előle.
- Szerencse, Sensei, semmi több.
Leveszem a maszkot, és magamban ismét köszönetet mormolok a Kószának, aki megtanított túlélni.Finomhangolás


♔ CÉLJAIM ♔

Munkát találni. Lehetőleg normálisan fizetőt. És nem táncoslány, vagy prosti személyében.


♔ KAPCSOLATAIM ♔

Piroskát közeli ismertség fűzi a Nagy Gonosz Farkashoz, azaz Bigbyhez, valamint Woodyhoz, a favágóhoz. Ezen kívül persze mindenki hallhatott róla, aki benne van a Grimm-könyvekben, de személyesen nem valószínű, hogy ismernék.


♔ FELAJÁNLÁSAIM ♔

Talán a nyomolvasási képességei, esetleg detektív munka.


Adatok

típus: canon+saját
forrás: Noha Grimm karakter, merőben elüt a Fabulák Piroskájától.
főkarakter
user: Lagmar
A hozzászólást Robin Rot összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Júl. 16, 2017 10:37 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Snow White
the hero of this fable
avatar
Hercegnő ♔
Moderátor ♔

♔ HSZ : 82
♔ Hely : Fabletown Business Office
♔ Munka : Polgármester helyettes
♔ Avatar : Katie McGrath

♔ Bűbájpontok : 10
Re: Robin Rot - Piroska // Pént. Júl. 14, 2017 2:59 am

Elfogadva!

♔ KEDVES HÓDÍTÓK RÉME ♔

Tetszetős történetet hoztál, engem személy szerint kilóra meg lehet venni a keleti harcművészettel és bár a Wing Chun a szívem csücske, nagyon tetszett ahogy te bemutattad ezt a másik fajta küzdősportot. Kedvem támadt tőle előszedni az Ip Man filmeket.

Kíváncsi leszek, hogy meddig fogod bírni tétlenül és mikor adod a fejed végül éjszakai önkényes önkéntes igazságosztónak és állsz neki rendet tenni, ha már a Hivatal és a bürokrácia vasfogait túl lassúnak véled! Simán kinézem a karakteredből ugyanis azt, hogy megelégelve az alvilági piszkos játszmákat és a rend őreinek tétlenségét/tehetetlenségét - kinek miként értelmezendő a dolog - a saját szakálladra kezdesz el ténykedni!

Szeretem azon karaktereket, akik nem egysíkúak illetve egyfajta belső vívódás, kettősség van a lelkükben és a te Robinod úgy vélem pont ilyen. Talán mindig is benned volt, talán a veled történt borzalmak tettek ilyenné... Minden esetre szerintem kellemes színfoltja leszel az oldalnak úgy hiszem! Nem látom tehát semmi akadályát annak, hogy Fabletown lakói között üdvözöljelek a továbbiakban!

Kérlek, ha még nem tetted, akkor foglalj avatart, képességet és legendát is, majd válassz egy tetszőleges Bűbájt (legfeljebb 100 Bűbáj Pont értékben), amivel megkezded a játékot. Ezt pedig jelezd majd Reynard T. Fox-nak PM-ben IS meg a topikba is, hogy beírhassuk a profilodba.

Arra azért megkérnélek, hogy a képességfoglalós topikban konkrét fantázia névvel ellátva írd majd be a foglalandó képességeidet ne úgy, ahogy itt szerepel! Nem is tartalak fel tovább Vörös köpeny, a Fabletown-i éjszaka csak rád vár!Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Robin Rot - Piroska

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Guidebook :: Elfogadott karakterek :: Legendák-