HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | .

 

 New York Aquarium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
The Storyteller
the hero of this fable
The Storyteller
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
New York Aquarium // Kedd Jún. 13, 2017 4:30 pm

New York Aquarium

602 Surf Ave, Brooklyn, New York - Dory újonnan ezt mantrázza magában minden reggel, emlékeztetve magát arra, hogy hova kell mennie dolgozni. Ez a címe ugyanis a New York Aquariumnak.
Ez a legrégebb óta, folyamatosan működő akvárium az Egyesült Államokban. 1896-ban nyitott, akkor még Manhattanben volt látogatható, a Battery Parkban. Az első igazgatója az elismert halszakértő volt, Dr. Tarleton Hoffman Bean (1895-1898). 1957 óta Brooklynban-, a Coney Island-i sétányon található. Az Akváriumot a Wildlife Conservation Society (WCS) üzemelteti, négy állatkert-, és egy akvárium mellett.
A WCS részeként az Akvárium feladata a vadon élő állatok-, és élőhelyeik megmentése világszerte, a tudomány révén, valamint az oktatás, azaz az emberek természetvédelemre való ösztönzése.
A létesítmény 14 hektáron terül el, és 266 különböző, vízi állatfajjal büszkélkedhet. Feladata, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét az élővilág, az élőhelyek fontosságára, azok megvédésére, mindezt különleges kiállításokkal, nyilvános eseményekkel, előadásokkal és kutatásokkal szeretnék megvalósítani. A WCS-, és így az Akvárium programjának célja a tengeri-, óceáni (egyszóval vízi) fajok populációinak védelme, a károsodott élőhelyek helyreállítása és a new yorki vizek védelme, melyek létfontosságúak a térség gazdasági-, és kulturális szempontjából.
Az Akvárium belugáit 2007-ben egy tenyésztési program keretein belül a Georgia Aquariumba szállították át.
2012 márciusában tengeri csikó-tenyésztőprogramot indítottak.
Ugyanezen év októberében a Sandy hurrikán jelentősen megrongálta az Akváriumot, melynek következtében szivárgások, és helyenként valóságos árvíz alakult ki a létesítményben, valamint elment az áram, ezzel hatalmas káosz alakult ki, és óriási volt az – egy kicsit sem hiábavaló - aggodalom, félelem és pánik. A WCS személyzetének egy kis csoportja – melynek Dory is tagja volt - azonban, a hurrikán ideje alatt is az Akváriumban tartózkodott, ennek köszönhetően pedig a lakók 90%-át sikerült megmenteni.
2014-ben elkezdték kiterjeszteni az intézmény területét, és új épületrészeket szerettek volna építeni, mint, amilyen például az Ocean Wonders: Sharks! is lesz. Ez a folyamat januárban el is kezdődött, és várhatóan 2018-ban lesz készen a nyitásra. Ez a bővítés már 2012-ben elkezdődött és úgy volt, hogy 2015-ben már a vendégek számára is megtekinthető lesz, de a hurrikán pusztítása ezt a folyamatot megakasztotta, és szinte mindent elölről kellett kezdeni, immár a meglévő épületek javítása mellett.
Az Akvárium kiemelkedő igazgatója – 1957 óta, a mai napig, lévén szintén legenda – [név helye]. Karrierje alatt az Akváriumban, a Bronx-i Állatkertben és az Amerikai Természettudományi Múzeumban is vezető szerepet töltött be – ő volt az egyetlen személy, aki mindhárom intézmény igazgatója volt, ráadásul egy időben. Napjainkban már csak az Akvárium fejeként pózol.

• Az Akvárium az év 365 napján nyitva van.
• Tartozik hozzá parkoló – a vendégeké-, és a dolgozóké természetesen elszeparálva találhatók meg.
• Szeptember 6-tól május 26-ig 10-15.30-ig tart nyitva, május 27-től szeptember 5-ig 10-17-ig.
• Van egy – átmeneti – kisebb étterme is, mivel a nagyobb még építés alatt áll, valamint egy csomó, ’guruló bolt’ parkszerte.
• A gyerekek kedvence tutira az ajándékbolt.
• Rendszeresen szerveznek előadásokat, ahol főleg tudományos (biológiai, földrajzi, kémiai és fizikai) szemszögből közelítik meg a különféle témákat az előadók, beszélgetnek a hallgatókkal, és ilyenkor nyilván válaszolnak az esetleges kérdésekre is.
• Természetesen lehetőség van csoportos látogatásra is.
• Létszámtól függetlenül lehet igényelni egy vezető (aki egyben gondozó is általában) kíséretét, aki rengeteg plusz információval tud szolgálni.
• Időnként vannak szervezett túrák is, amihez egy megadott létszámig bárki csatlakozhat (ezekről vagy helyben lehet informálódni, vagy az Akvárium honlapjáról).

[forrás: wikipédia és a New York Aquarium hivatalos oldala ♥]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

New York Aquarium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Játéktér :: New York :: Kültéri és Nyilvános helyszínek-