HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | .


 

 Dana McMorran

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Dana McMorran
the hero of this fable
Dana McMorran
Alakváltó ♔

♔ HSZ : 3
♔ Hely : Fabletown
♔ Munka : Takarítás
♔ Avatar : AnnaSophia Robb

♔ Bűbájpontok : 2
Dana McMorran // Kedd Május 30, 2017 7:25 pm

Dana McMorran
The measure of a man’s greatness is the number of people he serves.


életkor: kortalan (22)
nem: nő
foglalkozás: takarítás
pb: AnnaSophia Robb
eredeti név: Szolgálócica
csoport: Legendák
lakhely: Fabletown
attitűd: kifejezetten jó

alcsoport: antropomorf

Kívül, belül
♔ Sokan azt állítják, naiv vagyok. Szerintem csupán bizalommal fordulok mindenki felé, hiszen megérdemlik, hogy ne kétségekkel teli arcokba ütközzenek mindenfelé. Ezen a rideg világon fontos, hogy higgyünk egymásban. Megkaptam azt is, hogy buzgó vagyok. Nem tehetek róla, hogy energiával teli személyiség vagyok, mindig kell valamit csinálnom, nem tudok egy helyen ülni a saját seggemen! Annyi minden vár ránk az életben, új, izgalmas, kalandos dolgok, amik arra várnak, hogy felfedezzük őket! Azt is rám aggatták már, hogy optimista vagyok, túlont túl is. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, így van, és kész. Reménykedni kell és nem előre siránkozni. Van, aki érzékenynek tart engem. Szerintem meg csak kimutatom azokat az érzelmeket is, amiket más elrejt mélyen magában. Mindenki érez szomorúságot, boldogságot, kétségbeesést, reményt, megkönnyebbülést, meghatódottságot, csak én fel is fedem ezeket. Igenis tudja meg mindenki, hogyan érintett egy-egy esemény engem. Sokat beszélek, jó, ez valóban így van, de azt is tudom, mikor kell hallgatnom. Illedelmesen beszélek mindenkivel, ez is pipa, neveltetés kérdése. Rendben tartom a dolgokat magam körül, ez is gyermekkori berögződés, de ez is csakugyan olyan hasznos, mint az illem.
Viszont Macskacicó megmondhatja nektek, hogy nem szeretem a sötét, kockázatos ügyleteket, nem szeretem a veszélyes játékokat, főképp, amit ő játszik. lehet, túlságosan erkölcsös vagyok az ízléséhez, de hiszem, hogy a jónak kell nyernie, és nekünk a nyertes oldalon kell állnunk, ahogyan eddig is tettük.

♔ A legszembetűnőbb külső tulajdonságom a magasságom. Mármint annak a hiánya. A 152 centiméteremmel általában mindenkit lepipálok mélységi versenyben, és ha kis helyre kell bemászni, hogy elkapjunk egy pókot, mindig én mentem meg a helyzetet. Persze azért általában észrevesznek az utcán, mert szőke, göndör loknijaim megszelídíthetetlenül ugrándoznak rakoncátlanul a szív alakú arcom körül. Általában nem hagyom, hogy a vállamnál tovább nőjön, de néha egyszerűen nincs időm meglátogatni valakit, aki lenyisszantja nekem a fürtjeimet.
Kék szemem nem igényel ilyen odafigyelést, gyakran mondják, hogy érzékenyebb, mint a többi szín, de nem tapasztaltam hasonlót. Amíg nem nézek közvetlenül a napba, vagy nem találkoznak íriszeim egy cicus körmével, addig nincs semmi gond.
Ha így se ismernél rám, ha látnál, majdnem mindig fehér póló vagy pulcsi van rajtam, és mosolygok. Ez az én stílusom, a vidámság és a tisztaság.

Ha macska vagyok éppen, akkor egy apró termetű, vörös cirmos, szürkéskék szemű macskát keress, aki a szoba valamelyik zugában játszik egy fehér kis játékegérrel.


Egyszer volt...

Volt egyszer egy hatalmas és csillogó kastély, amelyben élt egy király a feleségével és a leányával. Na, én abban a kastélyban éltem és szolgáltam a hercegnőt, Macskacicót. Nem hagytam el a kastélyt sosem, ott nőttem fel. Az édesanyám a konyhán volt szolgáló, egész álló nap sütött-főzött, amíg én a többi fiatal leánnyal a kastély udvarának egyik eldugott sarkában játszottam. Ahogyan nőttünk, növögettünk, édesanyám igyekezett a konyhaművészet csínjára-ínjára megtanítgatni, de úgy tűnt, a főzéshez két bal kezem van, így lettem végül a hercegnő szolgálólánya. Bármi kellett neki, én tüstént ugrottam, hogy a segítségére siessek, ellenben a másik két szolgálójával. Gyermekként még együtt fogócskáztunk az udvaron, úgy, hogy a király meg ne lásson minket, de ahogyan felcseperedtünk lassan ellentétes oldalon találtuk magunkat; amíg ők megvetették a királylányt, addig én felnéztem rá, sőt csodáltam! Ők irigykedve tekintettek rá; hisz selyemruhákban táncolhatott bálokon, nagyokat lakomázhatott, egésznap kiszolgálták őt, tanulhatott, művelődhetett, mi fésültük a haját, öltöztettük őt, csináltuk meg az ágyát. Én azonban láttam, mennyire nehéz a számára. A szülei arra kötelezték, hogy mágiát tanuljon, egész nap olyan dolgokat kellett csinálnia, amit a szülei találtak ki neki, minden nagy hatalmú ember előtt tökéletesen kellett megjelenni, nem is hercegnőként, hanem státuszként kezelték őt. Bezzeg, mi miután elvégeztük minden feladatunkat, és lefeküdt a kastély aludni, szaladgálhattunk, nevethettünk, énekelgethettünk, amit szerettünk volna. Persze, kizárólag abban az esetben, ha az éjjeli őrök szemet hunytak felette. Nem is értem, a másik két szolgálóleány miért volt irigy a hercegnőre, hiszen ők szolgálat után azt tehettek, amit akartak, szabadon eshettek szerelembe az őrökkel, katonákkal, de Macskacicó idejét a szülei osztották be, férjét ők választották volna neki.
Ebből lett a nagy káosz.
A mágiamestere beleszeretett a fiatal hercegnőbe, és megkérte a szüleitől a lány kezét. Ők azonban egy nemesebb férfit képzeltek a lányuk mellé, így visszautasították a mágust, aki ezért bosszúból elátkozta az egész palotát. A kastélyból egy sötét erdő lett, mindenki másból pedig erdei állat. Én egy aprócska macskává változtam, ahogyan a többi szolgáló leány, és Macskacicó is ezt az alakot kapta. Egyedül úgy szabadulhattunk meg az átoktól, ha Macskacicó szőrös formájában talál magának egy férfit, aki elveszi őt. Mindenki el volt keseredve, főleg a másik két szolgálólány, akik folyton azt hajtogatták, hogy Macskacicó egy elkényeztetett, semmirekellő úrilány, aki egyetlen férfinak sem kellene, még emberi alakjában sem, nem hogy egy bolhás dög képében! Azonban én tudtam, hogy képes lesz megmenteni mindenkit. Hittem benne, reménykedtem minden percben, és igazam is lett. Macskacicó végre önmaga lehetett, és lám, sikerült is neki megszabadítani a kastélyát az átoktól. Tudtam, hogy sikerülni fog!


KÉPESSÉG: Néha, ha aggódik, vagy rendetlen, mocskos környezetben van, akaratlanul kiscicává alakul, és csak akkor tud visszaalakulni,
ha megnyugszik, vagy tiszta helyre menekül. Akaratlagosan képtelen átváltozni.


A Földi lét
Az éjszaka csendes. Már én sem zajongok, bár igyekeztem minél halkabban befejezni a tiszta ruhák hajtogatását. Hozzászoktam, hogy Cicó lefekvése után még rendbe teszem a háztartást kicsit, pedig már nem muszáj ezt tennem, de a régi időkre emlékeztet a kései munka. Igaz, már sokkal kevesebb a feladat, mióta csak ketten maradtunk. El se hiszem, milyen kegyetlenül itt hagytak minket! Minden egyes dolgozó a kastélyból. Főleg a másik két szolgálólány, akik – tegyük hozzá, nem éppen hűségesen! – Cicót szolgálták, segítették őt a mindennapjaiban. Nem is értem, hogyan voltak képesek felkerekedni és új életet kezdeni, mikor ő nekik is milyen jó volt Cicó mellett! Mit kezdenek egymaguk ebben a nagy és idegen világban? Fogalmuk sincs semmiről! Azon kívül, hogy tudnak port törölni, ruhát mosni, hajat fésülni, semmi máshoz nem értenek. Nem tudják beosztani a pénzük, nem tudnak vásárolni, ha valami elromlik, állhatnak felette összezavarodva. A kastélyban elvégezték a dolgukat, a többi pedig az ölükbe hullott, most már mindent maguknak kell kiötölni. Egyedül csupán önmagukra számíthatnak. Hirtelen minden annyira rossz lett, annyira megemészthetetlen, erkölcstelen. Annyi gerinctelen, rosszindulatú alak sétálgat köztünk, akik a markukba kacagnak, miközben megrontják a nemes lelkűeket, az óvatlanokat, mint például Cicót. Ártatlan arccal róják az utcákat, azokat, amelyeket én is mindennap használok, s akármikor megpróbálhatnak valami csábító ajánlattal az ő oldalukra állítani.
Ezért próbálom a jót, a tisztát, a pozitivitást, a vidámságot képviselni. Hiszek benne, hogy nem maradtam egyedül, és mások is hasonlóan ellenzik ezt az elkorcsosult világot. Mások sem szeretnék, ha a minden jó, ha a vége jó üres kifejezéssé válna. Példát akarok mutatni Fabletown és a Farm lakóinak, hogy így is túl lehet élni, noha rögös ez az út. A kompromisszum, a békés együttélés a helyes, nem kell piszkos eszközökhöz nyúlni. Mindig van másik választás is. Nem kell az elítélendő tetteket tiszta köntösbe bújtatni, és elfogadhatónak tüntetni fel.
Ezt próbálom megértetni Cicóval is. Tudom, hogy most az élete nem túl rózsás újfent. A takarításon kívül szinte minden rászakadt, mert míg én a bejárónősködéssel éppen, hogy hazahozok némi pénzt, ő rengeteget keres, hogy fedezze a kiadásainkat. Ő jobban érti, hogyan működik ez a világ, de véleményem szerint átesett a ló túloldalára, és helytelen módszerrel szeretné fenntartani a megélhetésünket.
Emellé persze most éppen az exférjével is problémái vannak. Súlyos problémák. Én azonban teljes biztonsággal merem állítani, hogy Cicó ráébred, hogy mennyire szeretik egymást a kedvesével, és újra egymáséi lesznek. Mert mindig a boldogságnak kell nyernie. Milyen világ is lenne, ahol a rossz győzne?

Reggel egy kupac illatos ruha mellett kelek. Néha elbóbiskolok, mielőtt a feladatok végére juthatnék, de mivel hamar kivet az ágy, ez esetben a fotel, Cicó előtt kelek. Az énekes madarak sem kezdtek még bele trillázó dallamaikba. Sebesen összekapom magam, az árván maradt két-három göncöt is pedánsan összehajtom, majd a konyhába sietek, hogy főzzek egy kis kávét. Szívesen készítenék egy jó reggelit is, de a konyhaművészetem a szenessé vált tojásig terjed, és az a múltkori eset a sütikkel... Nem akarom elrontani Cicó kedvét. Szép ez a reggel is. Sőt, gyönyörű! Itt alszik mélyen Cicó a szobában, van hol laknunk, van ételünk-italunk, meg van mindenünk, ha szűkösen, de akkor is. Nem vagyunk már macskák, és szabadok vagyok. Végre mind a ketten szabadok vagyok. Az új akadályokat is legyőzzük majd. Tudom, hiszem, bízom.


Finomhangolás


♔ CÉLJAIM ♔

Szeretném, ha Fabletown és a Farm lakói békésen élnének egymás mellett, minden konfliktus,
minden komplikáció nélkül. Szeretném, ha elfelejtenénk minden viszályt, és összefognánk, mi, legendák. Szeretném, hogy ha senkinek nem kellene megtévesztésből, hazugságból, vagy éppen csalásból megélnie. Legfőképpen azonban szeretném, ha Cicó és az én életem békés és boldog legyen.


♔ KAPCSOLATAIM ♔

Macskacicó az én hercegnőm, akivel már baráti a kapcsolatunk. A többi szolgáló csúnyán elhagyott minket, így velük nem igen kommunikálok már. Pedig mindenkivel milyen jóban voltam! A kastélyon kívül nem sok mindenkit ismerek, csak a munkaadóimat, őket is inkább csak úgy felületesen.


♔ FELAJÁNLÁSAIM ♔

Takarítást vállalok bárkinél hétvégén! Mosok, porszívózom, mosogatok, port törlök, felmosok,
bármit, csak főzést nem ígérhetek.


Adatok

típus: hirdetett
forrás: magyar népmesék
főkarakter
user:Fanni


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Snow White
the hero of this fable
Snow White
Hercegnő ♔
Moderátor ♔

♔ HSZ : 82
♔ Hely : Fabletown Business Office
♔ Munka : Polgármester helyettes
♔ Avatar : Katie McGrath

♔ Bűbájpontok : 10
Re: Dana McMorran // Kedd Jún. 13, 2017 12:09 pm

Elfogadva!

♔ KEDVES DANA ♔

Érdekes volt olvasni a jellemedet, hogy egyszerre naiv vagy és mégsem! Kifejezetten tudatos ifjú hölgyet ismerhettem meg a lapod kapcsán, aki pontos erkölcsi útmutató (hívhatnám belső iránytűnek is) alapján éli az életét.

A képességed kifejezetten illik a szobacicalány mivoltodhoz, nekem nagyon tetszett! Arra azért megkérnélek, hogy amikor a foglalóba írod majd be, adj neki valami fantázianevet! Wink

Kérlek, ha még nem tetted, akkor foglalj avatart, képességet és legendát is, majd válassz egy tetszőleges Bűbájt (legfeljebb 100 Bűbáj Pont értékben), amivel megkezded a játékot. Ezt pedig jelezd majd Reynard T. Fox-nak PM-ben IS meg a topikba is, hogy beírhassuk a profilodba.

Itt a vége, fuss el véle! Szaladj a játéktérre!Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Dana McMorran

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Guidebook :: Elfogadott karakterek :: Legendák-