HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | .


 

 Salem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Salem
the hero of this fable
avatar
Varázsmacska ♔

♔ HSZ : 12
♔ Hely : Fabletown
♔ Munka : Youtube-sztár
♔ Avatar : Random macsek & Jeff Bridges

♔ Bűbájpontok : 4
Salem // Szomb. Május 27, 2017 8:05 pm

Salem
"Túl bánaton és forradalmon, rám már az örök fény ragyog."


életkor: 385 év
nem: kandúr
foglalkozás: youtube-sztár
pb: random macsek
eredeti név: John Proctor
csoport: Legenda
lakhely: Fabletown
attitűd: semleges

alcsoport: Varázsmacska

Kívül, belül
♔ Salemről elmondhatja a társadalom, hogy ő New York legbecsületesebb és legkülönlegesebb macskája, elvégre őszinte és szabálytisztelő. Az igaz élet híve, és a híveit is a makulátlan viselkedésre ösztökéli. Emellett, vagy ha úgy tetszik, ezzel együtt önfeláldozó is. Ha egy szerettét kell megmenteni, fittyet hány az erőviszonyokra, és inkább ő hal bele a támadásba - fizikailag, avagy mentálisan -, minthogy a másik szenvedjen. Talán emiatt vakmerőnek is mondható.
Igazi vezető típus. Kemény, és határozott a legtöbb helyzetben. Fogaskerekei gyorsan kattognak, ha felmerül egy megoldandó probléma, és mindig a lehető legjobb terveket eszeli ki igen nagy részletességgel. Amit csak lehet, azt eltervez, és addig nem nyugszik, ameddig nincs minden úgy, ahogy a papírforma diktálja. Gyorsan dönt éles helyzetekben, ugyanakkor minden élethelyzetben megtalálja azt, amit el lehet poénkodni.
Nehezen fogadja el mások véleményét, főleg saját elvekre, tapasztalatokra hivatkozik, ezzel szemben beismeri, ha hibázott.
Gazdájával szemben mutatja ki a legtöbb tiszteletet, szeretetet és hálát. Neki megnyílok, és nem szégyell segítséget kérni tőle, holott makacs természete ezt nem engedné meg. Mindent szeret maga csinálni, és az embereitől, társaitól is a maximális mancsbedobást várja el. Nincs kivételezés. A gondolkodásmódja, határozottsága, szorgalma és őszintesége miatt sok macska tiszteli.

♔ Átlagos magasságú, normál testalkatú macska. Éjfekete, rövid, selymes bundája tökéletes álcát nyújt éjszakai "akciók" során. Szeme kerek, eltér a hagyományos macskákétól, és színét is változtatja attól függően, hogy Salemnek milyen a hangulata. Amennyiben fél, ideges vagy esetleg mérges, akkor szeme zöld, mikor boldogság keríti hatalmába, akkor a borostyán dominál. Ebből is látszik, hogy a szem a lélek tükre. Fülei kicsik, ám annál kifinomultabbak. Méretük miatt a kozmetikus komoly harcokat vív a körülötte lévő szőrrel. Orra leginkább piszének mondható. Elülső bal lábán egy égésnyom figyelhető meg, így ott egy apró folton nem nő szőr, hanem egy nem túl mély seb utáni heg látszik csak.


Egyszer volt...

1632 március harmincadikán kezdődött minden, ugyanis ekkor született meg John Proctor egy Suffolk nevezetű kis településen. Boldogság jellemezte a fiú gyermekéveit, egészen addig, míg menekülnie nem kellett. Beleszeretett ugyanis egy lányba, aki már házas volt. A szerelem nem maradt viszonzatlan, és a szökést sem kellett hát egyedül megejtenie Johnnak. Kellemes társaságát a fiatal asszony, Elizabeth képezte. Menekülésük Salem városáig tartott, ahol kénytelenek voltak letelepedni, ugyanis Elizabeth-et ágyhoz kötötte a meghűlés. Ekkor John harminckettő, kísérője pedig húsz éves volt. A letelepedést tizenegy gyermek követte, öt fiú és hat lány, azonban a boszorkányüldözések miatt a hely nem bizonyult biztonságosnak, de az ekkor már ötvenes évei végét taposó férfi tudta kezelni erejét, gyermekein pedig meg sem látszottak a mágia jelei, aminek az ekkor már házasokként együtt élő pár szívből örült. Elizabeth tizenkettedik gyermekével volt várandós, mikor boszorkányság vádjával férjét letartóztatták, s börtönbe vetették. Nem jöttek rá az erejére, hanem azért vitték el, mert nem vallotta, hogy százakat börtönözzenek be pár gyermek miatt. Azt hajtogatta, hogy alapos vizsgálatoknak köszönhetően sem csukathatnak le ártatlan polgárokat. Ezt hallván, a bíróság akasztás általi halálra ítélte, de ez nem történhetett meg. John Proctor eltűnt a börtönből, és emiatt megbélyegződött. Az egyik cellatársa is a mágusok képességeit bitorolta, s látta az idős férfin, hogy jó ember, ezért hát fekete macskává változtatta, és elfeledtette vele a múltját: családot, barátokat, gyötrelmeket. Felruházta valós állati ösztönökkel, valamint átadta saját erejét az akkor még kölyökmacskának. Ez előtt azonban több száz évet ajándékozott neki, hogy élhessen.

KÉPESSÉG:
♔ tolmács : Úgy gondolom, nincs a világon sok beszélő macska, így az emberi nyelv értése kiváltság számomra. Ellenben a macskák nyelvét is megértem, sőt mi több, tolmácsolni is tudok a két faj közt.
♔ tetszhalál : Amennyiben feláldozza magát valakiért, és halálos sérülést szerez, abba nem hal bele, csak a halott macska fizikai tulajdonságait mutatja, valamint az eredeti célpont az ébredés pillanatáig teljes biztonságba kerül. Ez egy aránylag rövid folyamat, négy-öt óra alatt felébred. Profik esetében irányítható, több napig is fekhetnek egy helyben.
♔ bilokáció : Az ember - ez esetben macska - képes két helyen megjelenni ugyanazon pillanatban. Ez komoly koncentrációt vagy zaklatott, nyugtalan álmot igényel. A  "másolat" is rendelkezik fizikai valóval, de sokkal tünékenyebb, mint a fő test.


A Földi lét
Bolyongás. Céltalan lépések sorozata New York sötét sikátoraiban, a veszélyben. Bárhol érhet a vég, bárhol feltűnhet egy vérmes eb, egy gyilkos betegséget hordó patkány. Idegesen erre tévedő, esetleg csempészet miatt tudatosan itt lévő emberek. Kullancsok, bolhák és egyéb kártevők. A felsoroltak egésze fenyegeti az ártatlan macskát, ki még nem ismerheti ezt a helyet. Azonban én ismerem. Tudom, merre van a legrövidebb menekülőút. Tudom, melyik résben tűnhetek el úgy, hogy soha meg nem talál senki. Tudom, melyik szemetesben találni a leghúsosabb halakat. És azt is tudom, hogyan állítsam magam mellé az itt élőket. Mindent tudok, ami a túléléshez szükséges.
Azt várná az ember, mennyire izgalmas napról napra élni. Van, aki kipróbálná egy hétig például. Én mégsem élvezem. Érzem, hogy nem élhetek egy sikátorban, mert unalmas. Elindulok hát a szebb jövő reményében. Ki tudja, mily hosszú lesz az út? Én nem tudhatom. Ki az, aki megmondja, hol lelem meg az igazi lakhelyem? Nékem senki, ezért csak megyek. Éltem hosszabb, mint ötven emberé, így ráérek. (Az utóbbi időben mégsem öregedtem semennyit. Megmaradtam két-három éves burkomban.) Sétálok, futok, menekülök már vagy három napja, mégsem látok semmit, mi megfelelne, így hát megyek tovább. Egymás elé rakosgatom szép sorba mancsaimat. Elhagyom a sötétség uralta utcákat. Vissza már nem térek. Unalmas volna ismét itt élni. Ezért csak puhán lépkedek a kemény talajon, füvön és macskaköves utakon. Körülöttem a természet absztrakt, őszi színkavalkádja figyelhető meg, s a macska fiának könnyedén elvonhatja figyelmét egy kósza, sárga falevél, vagy a közelben lévő macskacsapat egy kutyával a közepén.
Az én figyelmemet utóbbi vonja el, s bármennyire nem szeretek beleavatkozni mások dolgába, kíváncsiságom hajt. Visz egészen az állatok tömegéig, ahol egy fehér nőstényt véd négy cirmos. Hősiesen küzd mind a négy, ám erejük nem egyenlő a kutyáéval akkor sem, ha összeadódik.
A legnagyobb macska hátratántorodik, amint a bestia az orrával arrébb pöcköli. A többiek is így végzik, de sebeik gyorsan begyógyulnak. Nem érte őket halálos harapás.
- Te jössz, szépségem. - vicsorog a dög. Hogy kire? Nem rám, annál sokkal rosszabb a helyzet. A fehér angyal a következő célpont. Ezt azonban nem hagyhatom. Nem akarok hősködni, mégis úgy érzem, tennem kell valamit. Megbabonázott a fehér bunda, s az ártatlanságot, kedvességet árasztó szempár.
Egy időben mozdulok a vérmes bestiával, s ahogy ő harap, számomra elsötétül a világ. Halk zene szól fejemben, gyászszene, s egy főtéren látom önmagam. Köröttem bitófák állnak, s vérben úszó emberek lehelik ki éppen lelküket. Ismerős a hely, de nem tudom beazonosítani. Sosem jártam itt. Egy börtönben születtem, s a csatornán át menekültem. Biztosan nem jártam ilyen helyen.
Felriadok. Levegővételem sebesebb, mint a modern világ. Szívem is hevesen ver, s csontjaimat mintha egy pillanatra nem lennék képes mozdítani. Kevés a levegő, hisz körbeállnak. Mindenki a földet pásztázta, míg meg nem hallottak. Egyből felkapták buksijaikat, s ijedten néztek rám. Nem értem, mi történt velem, vagy hogy hol vagyok, de a csapatot megismerem. Azok, kik védték a fehér angyalt. Hát akkor mégsem haltam meg. Élek, s az amgyal egyre közelít. Érzem, csukódnak szemeim. Fáradt vagyok, mégis tartom magam kíváncsiságból.
- Megmentettél… köszönöm! - a bundája is van olyan selymes, mint a hangja? Oh, bár hozzáérhetnék, bár jobban szemügyre vehetném. Fáradtan nem megy, de mi lesz, ha felébredek, s akkorra eltűnik az angyal? Nem, kizárt, hogy ismét elaludjak.
Egy nedves orrocskát érzek fejem búbján, s megilletődök. Megpuszilt egy angyal. Hogy lehetséges ez? Nincs alkalmam belegondolni, mert az ólmos álom lehajtja pilláimat. Még érzem, hogy egy puha bumdájú nősténymacska hátamra hajtja fejét, s egyenletes szuszogásba kezd. Vigyáz rám álmomban.


Finomhangolás


   
♔ CÉLJAIM ♔

1.) Megtudni, ki is vagyok igazából, mert érzem, hogy ez nem az igazi valóm.
2.) Eltakarítani a környékről a kutyákat.
3.) A csapatomból végleg eltüntetni az árulókat.
4.) Boldoggá tenni az én csodás gazdámat, aki befogadott, eltart, és a tenyerén hordoz.


   
♔ KAPCSOLATAIM ♔

Gazdi: Yuliya Zubkova
Társak: Askim (A nőstény), Brodie (jobbkéz), Boomer (balkéz), Adwar (hírvivő), Gopher (hadnagy)


   
♔ FELAJÁNLÁSAIM ♔

Ki-kijárok a közeli játszótérre, ahol a kutyákat irtom, ha esetleg valaki ott sétáltatná éppen a dögöt hőn szeretett ebet, szívesen riadóztatom a csapatot.
Egyébiránt Fabletown minden pontján megfordultam már, és manapság is rendszeresen barangolok mindenfelé.


Adatok

típus: hirdetettuser: Sali
A hozzászólást Salem összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Júl. 07, 2017 2:44 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Snow White
the hero of this fable
avatar
Hercegnő ♔
Moderátor ♔

♔ HSZ : 82
♔ Hely : Fabletown Business Office
♔ Munka : Polgármester helyettes
♔ Avatar : Katie McGrath

♔ Bűbájpontok : 10
Re: Salem // Pént. Jún. 02, 2017 11:12 am

Elfogadva!

♔ KEDVES SALEM ♔

Bevallom őszintén, a neved olvasva először a Sabrina a tini boszi című sorozatból a macska ugrott be róla, azt a sorozatot nagyon bírtam. Hála neked, lehet újra előszedem. (: Ugyan hasonló itt-ott a történeted az övével, mégis azt kell mondjam alkottál valami egyedit, amiben ott vagy te is.

Kíváncsi leszek rá milyen youtube sztár leszel vagy hogy sikerül-e rájönnöd te mégsem egy beszélő macska vagy hanem valami attól sokkal több. Bár az is menő dolog szerintem.

Kérlek, ha még nem tetted, akkor foglalj avatart, képességet és legendát is, majd válassz egy tetszőleges Bűbájt (legfeljebb 100 Bűbáj Pont értékben), amivel megkezded a játékot. Ezt pedig jelezd majd Reynard T. Fox-nak PM-ben IS meg a topikba is, hogy beírhassuk a profilodba.

Babi néni már biztos vár, ahogy a jútyúb rajongóid is! Szaladj a játéktérre!Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Salem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Guidebook :: Elfogadott karakterek :: Legendák-