HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | .


 

 Kobzos

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Gremlin
the hero of this fable
avatar
Gremlin ♔

♔ HSZ : 3
♔ Bűbájpontok : 0
Kobzos // Csüt. Május 25, 2017 10:15 pm

Kobzos
"Ha nem nevetsz, akkor gonoszságnak tűnik.."

   

életkor: 194
nem: Hím
foglalkozás: Nincs
pb: Gremlin from Malifaux (Mah Tucket)
eredeti név: Kobzos
csoport: Kívülállók
lakhely: Mikor hol tudom magam meghúzni
attitűd: Komolytalan, gyerekes

alcsoport: Gremlin

Kívül, belül
♔ Jellem, viselkedés:
A világ roppant egyszerű számomra, hiszen minden csak a csínytevésről, és a köztes időkről. Soha nem foglalkozok olyannal, hogy mi helyes, vagy mi helytelen, bár egyszer valaki már megpróbálta elmagyarázni, hogy az nem helyes, hogy ártatlan védtelen népekre lövöldözök szögbelövővel, mert megsérülhetnek vagy valami rosszabb. Bár nem értem, hogy miért baj, ha megsérülnek? Attól csak még viccesebb, ahogyan sikoltoznak. Voltak olyanok, akik jöttek nekem olyan badarságokkal, hogy én sem élvezem, ha megsérülök. Persze amikor erre azt felelem, hogy én sem sopánkodok, ha rám lőnek, vagy megkergetnek a vasvillával, akkor csak megint valami bölcsességről beszélnek nekem. Úgyhogy szerintem az emberek és a meselények is csak túlbonyolítják az életüket holmi szabályokkal, meg valami lelkiismerettel.
Volt olyan is aki a kemény munkáról kezdett el nekem beszélni, meg hogy milyen jó dolog ha vannak tartalékaink. De minek? Mindig van kaja a kukákban, de ha nincs, akkor lehet találni egy kis fakérget, vagy autógumit. Itt megjegyezném, hogy az autóguminak ugyan olyan az íze, mint a kátránynak, de kátrányt nehezebb megenni. Ha folyékony, akkor túl meleg, ha hideg, akkor túl kemény. Szóval én inkább az autógumit választom.
Máskor valaki azt mondta, hogy a lopás rossz dolog, de kérdem én, panaszkodtam –e már azért mert valaki elvett tőlem valamit? Na jó igen, de  annyira nem érdekelt a dolog.
Azt viszont már megfigyeltem, hogy ha hangosan kimondom azt a szót, hogy unatkozom, akkor rendszerint összerezzenek körülöttem, akik ismernek. Pedig  akkor kezdődnek az igazi mókák…


   ♔ Kinézet:
Apám mindig is azt mondta, hogy mi vagyunk a legszebb teremtmények a világon, s a manók a folyó túloldalán ocsmányak, akik állandóan virágszirmokat festenek, meg magvakat szórnak, és hasonló unalmas dolgokat csinálnak. Lehet, hogy az anyám mondta, soha nem tudtam a nemünket eldönteni, ahogy azt is csak az ő elmondásuk alapján tudom, hogy hím vagyok. Egyszer az egyik bátyámnak beadták a többiek, hogy én nőstény vagyok, mondanom sem kell mennyire rossza arra ébredni, hogy mászik rád… Szóval mi szépek vagyunk, de ha igazán rondát akartok látni, akkor keressétek meg a nagypapát. De ha elvonatkoztatunk ezektől a fogalmaktól, hogy szép, csúnya, ronda, ocsmány, júj mi ez? Akkor a 17,273 cm es magasságom átlagosnak mondható a családomban. Bár az 1,147 kg os súlyommal erősen pocakosnak mondanak. Hogy honnét tudom ilyen pontosan ezeket az értékeket? A válasz egyszerű, megmértük még 1954 –ben, amikor összevesztem a húgommal, hogy ki a nagyobb. A mérlegre is felraktunk 1,1 kg-nyi súlyt, s egy kicsit kibillent, szóval 1,1 + egy kicsit. Szóval 1,147 kg. A zöldes bőröm szerintem nem érdemes említeni semmit, mivel természetes hogy ilyen a bőröm, viszont szép nagy hegyes elálló füleim vannak.  Rozsdabarna gombszemeim szinte mindent látnak, kivéve, amit nem. Viszont nagy mázlim, hogy orrom az nincs, így nem zavarnak a szagok a csatornában. Hosszú vékony karjaim karmokba végződnek, bár harcra alkalmatlanok, de a kaja marcangolására megfelelőek. A lábaim rövidek, de meglehetősen fürge vagyok, bár egy embert nem vagyok képes lefutni velük. Egyetlen szőrzetem a fekete hajam, amit hol copfban, hol szabadon lengve hagyok. Általában valami rongyot hordok felsőként, viszont a barna nadrágomat és a csúcsos kalapomat pótolom, amint lehetséges, ha elveszett, vagy tönkrement.


   
Egyszer volt...

   
Egyszer volt, hol nem volt túl az Óperencián, túl az Üveghegyeken, túl azon ahol már az a bizonyos kurta farkú malac sem túr, van vagy volt egy erdő. Igen az a híres kerek erdő. Ennek a kerek erdő egy szegletében (bár tudjuk, hogy kerek, szóval egy részén) van egy falu, s nem olyan messze a falutól van egy város, a kettő között pedig egy folyó, amin egy kőhíd ível át. Ennek a kőhídnak a lábazatánál van egy kis barlang, ahol olyan kis csíntalan „manók” laktak, akik nem riadtak vissza semmilyen gonosz tréfától. Előszeretettel fűrészelték ketté a szekerek tengelyeit, vagy csavarozták le a malom szélfogóit, hogy szél elfújja azt, mint egy frízbit. De szívesen potyogtattak dolgokat mások fejére. Általában az emberek mindig csak a csínytevéseikről emlékeznek meg róluk, s hogy mi mindent tettek tönkre már megint ezek a haszontalanok. Pedig valójában ügyes ezermesterek, akik szeretnek barkácsolni, bár a tudásukat többet használják pusztításra, mint építésre.

   KÉPESSÉGEK:
Eltűnés: Képes egy pillanatra láthatatlanná válni (1-2 másodpercre). Ez Meseországban még pont elég volt, hogy lerázzunk valakit, de ideát már nem annyira valós, hogy ha eltűnik pár másodpercre, akkor felhagynak a kereséssel, és megúsztam.
Lehetetlen csíny: Csínytevés közben nem vonatkoznak rá a természeti törvények (gravitáció, szél, stb), ezért nem esik le (nem fújja le a szél) a repülőgép szárnyáról 9 000 méter magasságban, vagy képes megállni a víz felszínén, hogy megfúrjon egy hajót, vagy akár képes felsétálni/mászni a falon.
A Gremlin érintése: Ez egyfajta átok (de nem oldható fel), amelyet a földi létben fedeztek fel.  Ha hozzáér bármilyen elektromos dologhoz, az nagy valószínűséggel meghibásodik, tönkre megy, furcsán viselkedik stb. Kockadobás dönt (5-6 valami történik), ha folyamatosan fogja, akkor körönként. Pl.: felkapcsolja a villanyt, így van esély arra, hogy az izzó szétdurran, stb. Ezt mindig ki kell játszani. Ez persze a mai világban elég nagy átok, hiszen minden kocsiban, járműben is van elektronika. Felszáll a buszra, s elég hamar le tud robbanni… Tv-t is csak akkor tud biztonságosan nézni, ha valaki kapcsolgat.
Murphey védelem: Védett az elektromossággal szemben, ha azt a saját képessége/átka generálta, illetve csínytevés közben. bemászhat a szigetelen magasfeszültségű kábelek közé, s nem lesz baja, de egy mágus villámcsapásától már nem védi meg.   
A Földi lét
Itt nem olyan az élet, mint otthon. Legegyszerűbben úgy tudnám megfogalmazni, hogy más. Sok mindenben más, például nincs boldogan éltek, amíg meg nem haltok. Itt nincs boldog befejezés. Itt magadnak kell gondoskodnod a boldogságról és a vidámságról, persze itt sokkal nehezebb ezeket elérni, mint otthon. Például ha otthon egy 5-10 kg os kőgolyót ejtek egy alvó ember fejére, akkor az nagyon dühösen fog felkelni, és idegesen ordibálva szaladgál fel alá… de ha itt ejtek egy bowling golyót egy alvó ember fejére, az nem kell fel ordibálva.  Persze ha fekszik mellette valaki, akkor az ugyan úgy sikítozik, és ordibál… Szóval szórakoztató, bár kicsit másképpen. Vagy ha otthon lefűrészeltük a csillárt, akkor mindenki félre lépett alóla, vagy a gerendák közé állt, de itt nem lépnek félre, sőt inkább a becsapódás után ugranak félre. Meg hát még sorolhatnám, hogy mennyiben különbözik az, hogy itt belelökök valakit a körfűrészbe, vagy ha otthon. Szóval más. De persze ezt nem tudtuk még akkor, amikor átjöttünk.
Négy fivéremmel és három nővéremmel léptünk át a Földnek nevezett helyre. Torkos, Morcos, Kócos, Poros, Mocskos, Taknyos, Kobzos, és a legkisebb Kóros. Rögtön az első évben megtörtént a baj, Poros-t elkapta egy kutya. Jót röhögtünk rajta, hiszen otthon, ha elkap egy, akkor megfog a szájába megráz, aztán elhajít, vagy egybe lenyel, s pár kellemetlen óra után kijössz a másik felén. De itt nem. Szegény Poros bal lába bánta. Persze ő is és mi is jót nevettünk rajta. Alig 10 év múlva egy újabb baleset (újabb dolog, ami más, mint otthon...) miatt kimúlt szegény. Röpke 200 év alatt elvesztettük még Morcos-t, és Kóros-t.
Aztán az 1800 években találkoztunk az áramnak nevezett dologgal. Nagyon mókássá kezdett válni az élet, s az emberek elkezdtek minket úgy nevezni, hogy szellem a gépben. Majd 1922 ben Torkos repülés közben elkezdett megfúrni egy repülőgépet, amit a pilóta meglátott. Pechére itt más az hogy lezuhansz egy repülőgépről és belecsapódsz egy sziklába, mint otthon. Pár évvel rá, Kócos, és Taknyos elmentek Hollywoodba hogy sztárok legyenek. Biztosan ti is láttátok már a Szörnyecskék 1-2-t, egyszerűen gyönyörűen éneklik a New York New York-ot. Persze a Hivatal ezt nem hagyhatta annyiban, így halálra ítélte őket mivel súlyosan megsértették az ő szent törvényüket…

Azóta egyedül élek, hol itt, hol ott. Hol evvel, hol avval, de főként egyedül.


   
Finomhangolás

   

   
♔ CÉLJAIM ♔
   

   
Túlélni, és élvezni az életet, akár mások kárára is.

   

   
♔ KAPCSOLATAIM ♔
   

   
Bárki a kerek erdő környékéről, vagy akár az is megeshet, hogy már itt tréfáltam meg.

   

   
♔ FELAJÁNLÁSAIM ♔
   

   
Egy jó kis csínyre mindig kapható vagyok.


   
Adatok

típus: saját
forrás: Gremlin Legenda
főkarakter
user: Kobzos

   

   
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Snow White
the hero of this fable
avatar
Hercegnő ♔
Moderátor ♔

♔ HSZ : 82
♔ Hely : Fabletown Business Office
♔ Munka : Polgármester helyettes
♔ Avatar : Katie McGrath

♔ Bűbájpontok : 10
Re: Kobzos // Szomb. Jún. 17, 2017 12:02 am

Elfogadva!

♔ KEDVES SZÖRNYI ♔

Őszintén szólva kellemes színfontja leszel te kicsiny és remélhetőleg egyre bővülő közösségünk tagja, én már ezt a kezdetek kezdetén láttam amikor felbukkantál az oldalsó kiscsetünkön és érdeklődtél az ötleted megvalósíthatósága felől.

S bár nekem elsőre a Szörnyecskék "horrorcomedy" eposz jutott eszembe és jut a mai napig valahányszor csak meglátlak, a Gremlinek mítosza mentén a te elképzelésed kivitelezése is rengeteg lehetőséget tartogat nem csak neked, de a többi játékosnak is. Ebben KM-i segítséget szíves örömest biztosítok, ha igényled! Wink

Remélem, hogy sokáig rontod nálunk majd a levegőt és pusztítod a műszaki berendezéseket a magad sajátos módján borsot törve a többiek orra alá! Egy játékra majd mindenféleképpen igényt tartanék veled, ha van időd/kedved! Smile

Kérlek, ha még nem tetted, akkor foglalj avatart, képességet és legendát is, majd válassz egy tetszőleges Bűbájt (legfeljebb 100 Bűbáj Pont értékben), amivel megkezded a játékot. Ezt pedig jelezd majd Reynard T. Fox-nak PM-ben IS meg a topikba is, hogy beírhassuk a profilodba.

Azt hiszem nincs más dolgom, mint annyit hozzá fűzni hogy...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Kobzos

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Guidebook :: Elfogadott karakterek :: Kívülállók-