HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | .


 

 Tünde

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Tünde
the hero of this fable
avatar
Leány ♔

♔ HSZ : 7
♔ Hely : New York
♔ Munka : zöldségeses, önkénteskedő
♔ Avatar : Hailee Steinfeld

♔ Bűbájpontok : 3
Tünde // Szer. Május 24, 2017 7:14 pm

Tünde
Vágyaimnak vég határa, \\ Itt vagy, s reszketek belépni.


életkor: 21
nem: nő
foglalkozás: zöldséges, önkénteskedő
pb: Hailee Steinfeld
eredeti név: Tünde
csoport: Legenda
lakhely: New York
attitűd: tündérjó

alcsoport: Tündéri halandó?/extündér/halandó

Kívül, belül
♔ A Tündérudvarban kedvességre, udvariasságra, illemre, és nőiességre tanítottak. Megtanultam, hogyan ne adjam könnyen magam, legyen tartásom, de azt is, mikor jön el az ideje, amikor ezen túl kell tennem magam. Önzetlenségre neveltek, a gyengébbek, elesettek segítésére, és arra is, hogy bár hallgassak az érzelmeimre, ne legyek naiv, használjam az eszemet. Örök hibám, hogy sokkal jobban támaszkodom a szívemre, mint a fejemre, sok kellemetlenségem származott már ebből. Vidám, játékos természetem van, de... hiába mosolygok a vevőimre, nem érzem jól magam a bőrömben. Mintha lényemből ki lenne szakítva egy darab, bár van lakhelyem, mégis gyakran céltalanul tántorgok a városban, és olyan érzésem van, hogy keresek valamit - valamit, ami egyszer már megvolt, de elvesztettem.

♔ Általában hullámos, barna hajam finoman hullik a vállamra. Tündér voltam, tenyérnyi, termetem halandóként, és itt se, Fabletownban sem ugrott meg. Alkatom vékony, mondhatni törékeny. Szemem épp oly barna, mint hajam, szempilláim dúsak. Szeretek finomabb, nőiesebb ruhákban járni, még a hétköznapokban is, de az utóbbi időben kezdem megszokni a sportosabb darabokat, de az előbbi kategória marad a kedvencem.


Egyszer volt...

Tündérlánynak neveltek, a legfinomabbnak az udvarban, aki egy napon majd átveszi anyja helyét Tündérországban. Valami azonban hiányzott, bezárva, beszorítva éreztem magam, ezért elhagytam Szülőhazám területét. Egy apró tisztást találtam, kertet létesítettem hát, közepére egy apró magot ültettem, majd vissza-visszajártam, ahogy múltak az évek. A magból csemete lett, majd fess fa, aranyalmák csüngtek minden ágáról. Itt ért utol a Végzetem.
Úrfi volt, ki eljött értem, szívem majd kiugrott a helyéről, mikor megláttam. Más volt, nem olyan, mint amihez szoktam - magas volt, testtartásáról sütött előkelősége, oldalán a kard mutatta bátorságát. Először láttam, de mintha az idők kezdete óta ismertem volna őt; az együtt töltött éjszaka emléke örökre az emlékezetembe vésődött.
De a Hold eltűnőben volt, hogy visszaadja a helyét a Napnak, mennünk kellett, Ilma figyelmeztetett. Szinte csüggtem arca látványán, lelkünket mintha láthatatlan fonál tartotta volna egybe. Indulni kellett, elindultunk hát. Szívem belesajdult, de tudtam, hogy ez a helyes döntés, hogy Anyám büszkén bólogatna. Jeleket hagytunk, ezt súgták barátaim, a csillagok, s messzi út állt előttünk.
...
Megpillantottam őt, és ő is engem. Fájdalmas pillanat volt, lényem mintha szét akart volna szakadni. Minden porcikám húzott felé, de nem mehettem tovább. A tekintetéből sütő csalódottság fojtogatott. Mennem kellett, elszakítottam magam, és felkerekedtem. Nem bírtam, futnom kellett. Kötött a Szent Törvény, az Átok - Délben, egy óra. De nem annyi volt.
...
Az Ördögfiak engedelmeskedtek, mert nem volt más választásuk, megparancsoltam, hogy kötözzenek meg bármiféle lelket, mi erre jár. Eljött az este, a Kert tündöklött gyönyörűségében, de először az évek során üresnek hatott. Velem volt Ilma, ki támogatott, de még így sem éreztem otthonosan magam. Valami fájt, ott belül, és nem értettem, mi az. Jött az Éjfél.
Mikor elém hozták, szívem vad táncba kezdett. Felismertem, tudtam, hogy ő az. Testünk mintha egy lett volna, ahogy egymásba simultunk; mintha a Kezdetek Kezdetén egyből teremtettünk volna. Meggondolatlan voltam, talán botor, legalábbis Anyám szerint, bár, hogy igazából mit gondolt volna, sosem tudtam meg.
Ám amit akkor éreztem, több volt mindennél, magánál a Mindenségnél is. Fel akartam robbanni, valami belső erő feszített, és akkor rájöttem, megértettem, ott, a Kertben, a Fa tövében - ez többet ér minden örömnél, mit bármely világ adhatna nekem.

Döntésem végleges volt. A legfontosabbat, Tündérségemet dobtam el akkor, hogy az Övé lehessek.
Így egyesülhettem a másik felemmel.


KÉPESSÉG:
Áldás - A Sors kegyes volt, tündér mivoltom emlékéül megáldott egy cseppnyi ambróziával, apró illúziók keltésére alkalmas csupán,
mint például néhány lepke, vagy egy kismadár, és ezek sem tartanak tovább pár másodpercnél, de nosztalgikus érzéseket kelt bennem.


A Földi lét

// Kurrah, ahogy átértek, elkezdett szervezkedni ellenük. A kezdeti nagy zűrzavarban megszerzett egy bájitalt, amitől Tünde minden emlékét elvesztette Csongorról. Továbbá, ha valaki Csongorról beszélt neki az agya átkapcsolt egy másik üzem módra. Ilyenkor  a beszélgetés után, a csevegés témája – a fiú – teljesen eltűnik az emlékezetéből. Továbbá, ha összefut vele valahol, nem ismeri fel, és a következő pillanatban már nem is emlékszik a találkozásra. Ugyanez történt Csongorral is. A bájitalt viszont Kurrahnak időközönként újra be kell adnia, ami  elég húzós pénzügyileg. Eddig valahogy tudta fizetni, de az utóbbi időszakban a fizetés folyamatosan késik és a bájital kezdi elveszteni a hatását. //

- Majdnem részlet Csongor ET-jéből

- Mivel minden emlékét elvesztette Csongorról, így azt is, hogy megszűnt tündérnek lenni, továbbra is azt hiszi, egy Tündérlegenda. Evégett lehet képessége is, amint megtörik az átok, rendes halandóvá válik, többé nem lesz képes használni nemlétező képességét.


Mellkasom kongott az ürességtől, ahogy elveszve róttam Fabletown utcácskáit. Valami húzott maga felé, valami, amiről fogalmam sem volt, mi lehet. Deja vu érzésem volt, amit nem is csodálok - gyakran elfogott ez az ellenállhatatlan érzés, hogy kövessem belső késztetésemet. Ám nem tudtam mit tenni, minden alkalommal ugyanúgy végződött körutam - visszatértem kis lakásomba, New Yorkban, Fabletown határán kívül egy kevéssel.
Régóta már, hogy idekerültünk, Evilágra, de csak nemrég költöztem ide. Találtam egy kis, bolthelyiséget, felette aprócska lakással, nekem épp meg is felelt. Felújítottam, berendeztem, majd megnyitottam kis zöldséges üzletemet. Mind házi termés, van egy aprócska telkem a város határain kívül, ott nő minden zöldség és gyümölcs, amit a boltban árulok. A felette lévő lakásba költöztem át.
Minden héten vállalok önkéntes munkát is - főként óvodákban és kórházakban tevékenykedek, de előfordult már az is, hogy szemetet szedtem, vagy a helyi parkba ültettem fákat.
Meglehetősen sok feladat, de csak 24 óra egy napban. Azonban be kell valljam, sosem zavart a tennivalók végtelen listája; így legalább egy kis időre megfeledkeztem az egyedüllét szorongató érzésétől.

Néha azonban kellett a kikapcsolódás, így kerültem aznap is a kis kocsmába, bár csak egy koktélt rendeltem, semmi komolyabbat nem akartam inni.
Már akkor tudtam, hogy valami más, valami szokatlan. Ahogy ott ültem, italomat kortyolgatva, egyszer csak elkezdett bizseregni a tarkóm, és olyan érzésem lett, mintha figyelnének. Először elhessegettem, próbáltam figyelmen kívül hagyni, aztán megéreztem a vonzást.
Az orr formája, a haj színe, a száj görbülete... A húszas évei elején lehetett, de ahogy ott ült, abban a megvilágításban, arca kortalannak tűnt. Minél tovább néztem, annál nagyobb görcs nőtt a gyomromban. Tudtam, hogy ez a pillanat különleges, szinte fájt, éreztem, hogy mennyire fontos lenne... de nem jöttem rá, miért.
Ismerős vonások, mégis, annyira ismeretlen zöld szemek.
Távozni készült. Egy hirtelen szúrás a mellkasomban arra késztetett, hogy ne hagyjam elmenni. Felugrottam, és sikerült elé vágnom; egy meghökkent arccal találtam szembe magamat.
- Bocsánat, ismerjük egymást?
Fejem tele volt kételyekkel, de évek óta először éreztem ennyire teltnek a szívemet. Fogalmam sem volt, mire kéne vélnem eme érzések kavalkádját.
- Van egy sejtésem.
Felelete tömör volt, és rejtélyes, de valamiért hittem neki. Tekintetünk összekapcsolódott, arcomon halvány pír jelent meg, de nem tudtam elszakítani róla a szemeimet. Tudtam, hogy most nem naiv vagyok, az ösztöneim súgták, hogy megbízhatok benne.
- Csongor vagyok - szólalt meg.
- Én Tünde.


Finomhangolás


♔ CÉLJAIM ♔

A mellkasomban uralkodó, folyamatos üresség betöltése.


♔ KAPCSOLATAIM ♔

Csongor - elfelejtett szerelem
Kurrah - átkozó ördögfi


♔ FELAJÁNLÁSAIM ♔

- Eladói állás a zöldségesemben
- Kertész állás a telkemen


Adatok

típus: hirdetett
forrás: Vörösmarty
multi
user: BM


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Snow White
the hero of this fable
avatar
Hercegnő ♔
Moderátor ♔

♔ HSZ : 82
♔ Hely : Fabletown Business Office
♔ Munka : Polgármester helyettes
♔ Avatar : Katie McGrath

♔ Bűbájpontok : 10
Re: Tünde // Csüt. Május 25, 2017 12:19 am

Elfogadva!

♔ KEDVES TÜNDE ♔

Őszintén szólva én is szemeztem a karival - ennek Csongi a megmondhatója mennyire csak nem volt pofám úgy újabb multit regizni hogy Kalaposomat se fejeztem még be - ám mivel látom nálad jobb helyen lesz, nem sajnálkozok egy cseppet sem a történteken. Erre mi sem jobb példa minthogy az attitűdöd megfogalmazásán felkacagtam olvasás közben! Tetszett, ahogy ezt a cserét kitaláltad és megfogalmaztad miszerint most Tünde még tündérnek hiszi magát míg emlékei visszatértével válik véglegesen halandóvá és lesz Csongoré, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Őszintén szólva én szorítok nektek, hogy sikerüljön egymásra találnotok és az ügyeletes Rómeó és Júlia pár ti legyetek Fabletownban.
:pompom:

Kérlek, ha még nem tetted, akkor foglalj avatart, képességet és legendát is, majd válassz egy tetszőleges Bűbájt (legfeljebb 100 Bűbáj Pont értékben), amivel megkezded a játékot. Ezt pedig jelezd majd Reynard T. Fox-nak PM-ben is, hogy beírhassuk a profilodba.

Nem is tartalak fel tovább, szaladj a játéktérre Csongorod már vár rád!Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Tünde

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Guidebook :: Elfogadott karakterek :: Legendák-