HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | .
 

 Canon karakterek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Canon karakterek // Pént. Feb. 24, 2017 12:22 am

Plot Javaslatok

♔ Az itt megnevezett és felsorolt karakterek nem tekinthetők hagyományos értelemben vett "canon" karaktereknek, ugyanis a gyűjtemény célja csupán az ÖTLETADÁS.

♔ Ezek a koncepciók a Fables képregények alapján lettek összeállítva. Mivel az oldal nem követi szigorúan sem a játék, sem a képregény cselekményeit, ezért minden szabadon variálható. Ha megtetszik egy plot, akár más karaktert is alkothatsz hozzá, de a felsorolt nevekből is választhatsz egyet, ha éppenséggel ötlet híján lennél, hogy milyen mesehőst alkoss.

♔ Amennyiben olyan karaktert hozol, aki ebben a listában szerepel, nem vagy köteles követni az itt megnevezett cselekményeket. Jelige: szabad a vásár!

♔ A magyarul felsorolt nevek természetesen csupán a könnyebb beazonosítás végett szerepelnek. Mindenkinél megtaláljátok az eredeti elnevezést (angolul), illetve a képregényben használt, emberi nevet is (ezek vagy ezekhez hasonlók javasoltak például a regisztrációkor). Hétköznapi neve nem mindenkinek van, a képregényben például Hófehérke Miss White vagy Snow elnevezéseken jelenik meg.Hófehérke

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI NÉV: SNOW WHITE

Hófehérke évtizedek óta Fabletown helyettes Polgármestere, ami azt jelenti, hogy végeredményben mindent ő intéz, éppen ezért minden Legenda jól ismeri a nevét. Még a Hazaföldön elvált a Szőke Hercegtől, azóta nincsenek túl jó kapcsolatban, ahogy a Hét Törpével sem.

Rózsapiros

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI NÉV: ROSE RED


Hófehérke teljességgel elhanyagolt húga, aki idővel kiveszett a történetekből. Igazán élvezi az emberi világot, nagyszabású bulik rendezője, akár egy gondtalan és züllött egyetemista lány. Miután Hófehérke és a Szőke Herceg összeházasodtak, hamar elcsábította a herceget, ami egyrészt válóokul szolgált az ifjú pár számára, másrészt örök konfliktussá vált a lányok között.
Jelenleg a Farmot igazgatja, miután rendezték a viszonyukat Hófehérkével, így ő is úgy érzi, hogy végre fontos szereplő lehet nővére mellett a Legendák életében. A Jancsival való érdekkapcsolatát végleg maga mögött hagyta.

Szőke Herceg

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI NÉV: PRINCE CHARMING

Minden lány álmainak Hercege, a minden veszedelem felett győzedelmeskedő,a minden szörnyeteget legyűrő pojáca, akinek bár eleinte senki sem tud ellenállni, hamar kiderül, mennyire alkalmatlan az együttélésre. Első felesége Hófehérke, a második Csipkerózsika, a harmadik Hamupipőke... Nem rég tért csak vissza Fabletownba, állítólag az elmúlt évszázadokban európai királyi családok szép hölgyeinek csapta a szelet a gazdagság ígéretének csábítása okán. Valójában egy nincstelen senki, azonban mindig talál magának olyan nőt, aki ideig-óráig eltartja és biztosít számára egy szobát valami luxuslakosztályban.

Jancsi

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI NÉV: JACK OF TALES
EMBERI NÉV: JACK HORNER

Minden történet Jancsija, fiatal kalandor férfi. Éles eszű, csibész, merész, már-már fejetlen, minden lében kanál: ha valami baj történik, ő az első, akit elővesznek, mert a remélt haszonért képes gondolkozás nélkül belemenni a legostobább ötletekbe is, amikből aztán a hazugságaival próbálja magát kimagyarázni. Egyszer például ellopta a Hétmérföldes Csizmát, és azzal akart benevezni a Bostoni Maratonra a várható pénznyereményért (az ő megfogalmazásában tök rendes volt, hogy a bostonira nevezett, mert ha le is bukott volna, legalább nem Fabletown közelében). Rose Red exe, egy ideje azonban egyedül próbál vagyonra szert tenni.

Szépség & Szörnyeteg

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI NÉV: Beauty & Beast

Fabletown egyetlen házaspárja, amelyik még a mai napig is töretlen szerelemben él. Ez népszerűvé teszi őket, ám egy több száz éves románcot fenntartani egyáltalán nem egyszerű. Még mindig siratják egykori vagyonukat, ezért éjt-nappallá téve dogoznak, hogy legalább a bérelt lakásukból ragyoghasson a királyi pompa (nem ragyog). Szörnyeteg emberi alakját Szépség szerelme tartja fenn, így például ha összevesznek, és Szépség megharagszik Szörnyetegre, utóbbi akaratlanul szörny alakba változik vissza addig, amíg ki nem békülnek. Szörnyeteg kétkezi munkásember, Szépség a képregényben könyvesbolti eladó, a videojátékban pedig az Open Arms Hotel recepciósaként dolgozik.

Boy Blue

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI NÉV: BOY BLUE

1700-as évekbeli angol mondókaszereplő, a fiú, aki mindig kék ruhában jár és kedvenc harsonáját fújja. Piroska egykori szerelme, jelenleg a Hivatalban dolgozik, mint Hófehérke titkárja, a szobatársa pedig nem más, mint a híres Pinokkió. Kedves, segítőkész figura, akivel csak két probléma van: borzasztóan játszik a harsonán és elképesztően sokat és sokáig tud aludni - ez pedig munkaidőben sem okoz számára gondot.

Pinokkió

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI NÉV: Pinocchio

Az apró fiútestbe zárt öreg lélek bosszúsan és boldogtalanul tengeti a mindennapjait: borzasztóan zavarja ugyanis a tény, hogy bár igazi kisfiúvá válhatott, az nem volt benne az apró betűs részben, hogy örökre az is fog maradni. Boy Blue szobatársa a Woodlandben, szereti a képregényeket és olyan bölcsességekkel látja el a környezetét, mint hogy a szerelmi bánatra csak a prostituáltak jelenthetnek gyógyírt.

A Békakirályfi

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI NÉV: Prince Ambrose
BECENÉV: Flycatcher

A Békakirályfi valaha egy apró királyság jóságos uralkodója volt, most azonban a Woodland Apartments kitartó takarítója, amit egy cseppet sem bán. Amikor nem látja senki, bekap egy-két legyet, ezzel pedig remekül képes magát elszórakoztatni. Ő, Boy Blue és Pinocchio amolyan triumvirátust alkotnak együtt, amikor mindhárman szabadok a Hivatali kötelezettségeik alól.

Csipkerózsika

CSOPORT: ELIT
EREDETI NÉV: Sleeping Beauty
EMBERI NÉV: Briar Rose

A Szőke Herceg második felesége, jelenleg az Elit életét élvező Legenda. A tündér keresztanyjának hála végtelen szerencsével áldja meg a sors: ha ma elveszítené minden vagyonát, holnap megnyerné a lottót - még úgy is, hogy nem is játszik. Ha bárhol, bármivel, bármikor megszúrja az ujját, mindenki mással együtt az épületben álomba szenderül, a környéket pedig mágikus rózsatövisek kezdik benőni. Ilyenkor csak egy belé szerelmes herceg csókja ébresztheti fel. Kesztyű használata fokozottan ajánlott.

Hamupipőke

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI NÉV: Cindarella
EMBERI NÉV: Cindy ...

Szőke Herceg harmadik, egyben utolsó felesége, jelenleg egy saját cipőboltot vezet, emellett a Hivatal titkos ügynökeként dolgozik. Tehetséges, jól képzett párbajtőröző, remek színészi játékkal, alkalmanként csábítással környékezi meg azokat, akikről valamiért azt lehet feltételezni, hogy rosszat akarnak az emberi világ Legendáinak. Ezt az oldalát azonban csak a Hivatal vezetői ismerik.

Kékszakáll

CSOPORT: ELIT
EREDETI NÉV: Bluebeard

Kékszakáll egy rettegett herceg, megannyi házassággal a háta mögött - azonban az ifjú arái közül egyik sem élte túl a nászéjszakát. Ő az egyetlen, aki teljes királyságának vagyonát el tudta hozni a Hazaföldről, ő a Hivatal legnagyobb támogatója. Különleges képessége: legyőzhetetlen párbajtőröző. A módszerei erősen megkérdőjelezhetőek, ha lehet, mindig az erőszakot választja mint legjobb, legegyszerűbb problémamegoldást.

King Cole

CSOPORT: ELIT
EREDETI NÉV: King Cole
EMBERI NÉV: Cole ...

Az öreg király Fabletown Polgármestere, ám a számára előnyös publikus szerepléseken kívül nem igazán csinál semmit - minden terhet a helyettesére rak. A lényeg, hogy a hivatali kincstár dagadjon, az ő hírneve pedig kicsit se csorbuljon. Jobbára csak nagy vészhelyzetekben lép a tettek mezejére ez az angol mondókahős, ezen kívül a Woodland tetőri luxuslakosztályában élvezi az örök életet saját medencéje mellett napozgatva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Re: Canon karakterek // Szomb. Márc. 04, 2017 7:15 pm

A 3 Kismalac

CSOPORT: SZÁMKIVETETT
EREDETI NÉV: 3 LITTLE PIGS
EMBERI NÉV: COLIN, DUN, POSEY

A három kismalac napjaikat a Farmon tengetik, szabadidejükben az alapvető disznóságok mellett a Fabletown elleni lázadást szervezik, ehhez toboroznak tagokat és szövögetnek álnok terveket.
Colin a - házaikat régen elfújó - Nagy Gonosz Farkasnál húzza meg magát, amikor beszökik Fabletownba azért, hogy információkat szolgáltasson testvéreinek a városi állapotokról. Ezt nem nagyon szokta kivitelezni, mivel a szórakozás és az alkohol mindig csábítóbban hatnak rá, mint a tényleges munkavégzés.

Ravasz Róka

CSOPORT: SZÁMKIVETETT
EREDETI: REYNARD THE FOX
EMBERI NÉV: REYNARD ...

A történetek Ravasz Rókája egy varázslatnak hála szabadon képes emberi és róka alakja közti váltásra: ennek ellenére úgy döntött, hogy a Farm lakói közt fog élni. Talán azért, mert túl sokan ismerik természetét és emiatt jobb őket elkerülni, vagy azért, mert élvezi a szabad levegőt. Nála soha semmit sem lehet biztosra tudni, mivel azonban kinyilvánította egyértelmű szimpatizálását Hófehérke irányába, valószínű, hogy nem venne részt semmiben, ami árthatna a Hivatali ügyeknek.

Aranyhaj

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI: GOLDILOCKS

Aranyhaj egyszer betéved a 3 fős medvecsalád üresen álló otthonába, és amikor a házbéliek hazaértek, ott találták: végeredményben pedig a medveszülők hozzáadták lányukat bocsukhoz, Boo-hoz, emiatt pedig a menekülés után Aranyhaj úgy döntött, hogy férjével és családjával a Farmon fog élni. A 3 kismalaccal együtt élenjáró egy esetleges hatalomátvétel támogatásában és szervezésében, ő ráadásul kihasználhatja a szabad mozgásteret, amit az emberi alakja biztosít neki. Remekül bánik a vadászfegyverekkel, és a közelharctól sem kell félteni - végső soron egy medvével él együtt, valami egészen biztosan ragadt rá.

A Farm Lakói

A teljesség igénye nélkül megjelennek még a Farmon:


  • Büdi, a Borz (Stinky)
  • A Nemes Oroszlán (The Noble King)
  • Nyuszi (Br'er Rabbit)
  • Csizmás kandúr (Puss in Boots)
  • Vigyori Macska (Cheshire Cat)
  • Lajcsi király, a majom (King Louie)
  • Bagira, a fekete párduc (Bagheera)
  • Sír Kán, a tigris (Shere Khan)
  • Ká, a kígyó (Kaa)
  • Liliputiak

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Re: Canon karakterek // Kedd Márc. 07, 2017 12:22 pm

Bloody Mary

CSOPORT: SZÖKEVÉNY
EREDETI NÉV: BLOODY MARY

Az egyik leggonoszabb és legerőszakosabb Legenda, aki napjainkban a földi dimenzió utcáit rója: Bloody Mary, akinek a nevét éjszaka a tükör előtt kimondva nem vár ránk más, csak vér és halál. Különleges képessége, hogy a tükröket portálként használva képes utazni, és egyszerre több helyen is jelen tud lenni, önmagát megsokszorozva.

A Jersey Ördög

CSOPORT: SZÖKEVÉNY
EREDETI: JERSEY DEVIL

A lófejű-hüllőtestű rém, aki az 1700-as évektől kezdve áttelepült New Jerseybe, hogy az ottani lakosokra hozza rá a frászt puszta szórakozásból. A játékban ő a Lucky Pawn Ékszer és Antikvitás vezető alkalmazottja, hiszen kellő fizikai erővel és tökéletes mentalitással rendelkezik ahhoz, hogy távol tartsa az illetékteleneket. Szabadon képes váltani emberi és szörny alakja közt, utóbbit használva fizikai ereje jóval az átlag fölöttinek nevezhető.

A Favágó

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI: THE WOODSMAN
EMBERI NÉV: WOODY ...

Minden történetek Favágója, aki a Gonosz Boszorkától vagy éppen a Nagy Gonosz Farkastól menti meg az arra éppen rászoruló fiatal hölgyeket. Ám tetteit koránt sem a hősiesség vezérli, hanem a tiszta haszon. Hiszen egy gazdag király lányát megmenteni mindig jövedelmező vállalkozás, ő pedig inkább a Hercegekre hagyja a szerelemből és nettó heroizmusból elkövetett leánymentéseket.

A Kis Hableány

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI: THE LITTLE MERMAID
EMBERI NÉV: NERISSA ...

Miután a Kis Hableány uszonyát emberi virgácsokra cserélte, hamar rájött, hogy valószínűleg hibát követett el. A Herceg valaki más mellett döntött, neki pedig elsőként nem az emberi világban, hanem a szárazföldön kellett megtanulnia boldogulni. A jelenre nézve ennek annyi az előnye, hogy nem kell Álcázó Bűbájra költsön. Ez is valami. A játékban a Pudding'n'Pie táncoslányaként dolgozik, és rossz élményei hatására ma már bizalmatlan másokkal, sokkal jobban megválogatja, hogy kinek nyílik meg. Okos, éles eszű, azonban óvatos hölgyemény.

Georgie Porgie

CSOPORT: LEGENDA
EREDETI: GEORGIE PORGIE

Egy szexuális jellegű mondóka szereplője Georgie Progie, aki a játék szerint - eredetéhez méltóan - a Pudding'n'Pie tulajdonosa és vezetője. Alvilági figura, aki könnyedén csinál hasznot Legendatársai szenvedéséből, hiszen a fiatal férfiak és nők nagy többsége így vagy úgy, de állt már az alkalmazásában. Rendkívül kritikus a táncosai munkájával kapcsolatban, addig senkit sem enged dolgozni, amíg ő maga nem elégedett, és ezért nem rest különórákat sem tartani az újabb táncosjelölteknek sem. Természetesen vaskos százalékot kap a szobára hívott lányok béréből is, ennek naplózását pedig egy elzárt széfben tartja a bárpult mögötti padlóba rejtve.

A Gazember

CSOPORT: SZÖKEVÉNY
EREDETI: THE CROOKED MAN

A (találóbb fordítás híján) Gazember maga is egy mondókaszereplő, karaktere számos filmben és modern kori dalban is felbukkan. A játékban ő a Legendák alvilágának vezetője, minden kisebb "kutya" neki dolgozik, az összes szál hozzá vezet. Elegáns, intelligens, megfontolt: zsarolásait segítségnyújtásként, mi több, a porból való kiemelésként adja el az "áldozatainak", hatalmát a félelemre alapozva, csendesen, egy hangos szó nélkül tartja kezében mindazokat, akik egyszer a csapdájába estek. Először csak egy kis raktárpakoló munkát kínál, aztán a jóhiszemű alkalmazott rögtön halálesetek és erőszakos cselekmények közt találja magát. A törvények értelmében azonban hivatalosan senki sem tud semmit rábizonyítani.

Tutyika & Mutyika

CSOPORT: SZÖKEVÉNY
EREDETI: TWEEDLEDEE/TWEEDLEDUM

Ez a két "ütődött" dagi Alíz csodaországából egyenesen a Gazember szolgálatába menekült, hiszen végre hasznosnak érezhetik magukat. Rájöttek, hogy verőlegényekként nagy megbecsülésre tehetnek szert, és végre kibújhatnak abból a szerepkörből, amibe eredeti történetük szerint tartoztak. Legnagyobb erősségük, hogy mindig ott vannak egymásnak, ám ez a legnagyobb gyengeségük is: egymás nélkül borzasztó sebezhetővé válnak.

Ichabod Crane

CSOPORT: SZÖKEVÉNY
EREDETI: ICHABOD CRANE

Az Álmosvölgy legendája sovány, magas, pénzéhes és nagyon babonás iskolai tanára, aki bármeddig képes lenne elmenni csak azért, hogy mentse az irháját. A világot járva próbált elrejtőzni azok elől, akik esetleg árthattak neki, a biztonságért cserébe egyszer még el is adta volna Fabletownt a Hazaföldet megszálló gonosz hatalmaknak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
the hero of this fable
♔ ♔

Re: Canon karakterek //

Vissza az elejére Go down
 

Canon karakterek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Guidebook :: Karakteralkotás :: Keresett Karakterek :: Aktív Hirdetések-