HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | . 

 Ötleteket várok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Ötleteket várok // Pént. Ápr. 14, 2017 11:58 am

Sziasztok!

A napokban felmerült egy technikai kérdés az Álcázó Bűbájokkal kapcsolatban. A kérdés felvetése teljesen jogos volt, és így, hogy két napot kotlottam rajta, még mindig nem igazán jutottam előrébb. Szeretném megosztani veletek az én gondolatmenetemet, és arra kérlek titeket, hogy osszátok meg a saját véleményeteket és ötleteteket a témával kapcsolatban. Kicsit hosszadalmas lesz, de mivel szeretném, ha hasznos és izgalmas funkciója lenne az oldalnak az ÁB pontok gyűjtése, így számítok a tesztelői segítségetekre és kreativitásotokra is egyaránt.
***

A kérdés az volt, hogy az Ember karakterekkel összeszedett ÁB pontok átruházhatóak-e egy multikarakterre, mivel ezekkel a pontokkal nem igazán tud egyetlen ember sem mit kezdeni. Erre azt feleltem, hogy papíron nem lenne szabad átruházni őket semmilyen módon, az indoklás pedig a következő:

Szeretném elkerülni a jövőbeni esetleges visszaéléseket. Például ha nekem van egy ember karakterem, akivel sokat játszom, mert nagyon szeretem, illetve van egy olyan bestiális legendám, akivel annyira nem megy a nehezített játék, mert csak egy beszélő kisvakondként tudok vele mozogni, akkor végső soron nem kell "megszenvednem" vele az ÁB pontokért, hanem amikor épp úgy hozza a kedv/szükség, akkor az átruházott ÁB pontjaimból már rögvest (akár egyetlen játék nélkül is) emberré tehetem a vakondomat.

Az eddigi tesztelésből is kiindulva, meg egy kicsit előrébb gondolkozva viszont minden bizonnyal nem fognak tolongani a bestiális karakterek (szipp), vélhetőleg a bennük rejlő nehézségek, kihívások okán. Ettől függetlenül magát a rendszert nem szeretném megszüntetni, mivel ha mégis akad majd a jövőben 1-2 vállalkozó szellemű, nem szeretném elvenni tőlük az esélyt arra, hogy megharcoljanak az előrelépésért (az emberi alakban való játékért).

Az Ember csoporttal kapcsolatban még mindig nem sikerült épkézláb ötletet találnom, hogy mire lehetne felhasználni az ÁB pontokat. Mindenki másnál azonban egyetlen alternatíva jutott az eszembe. A Bűbájkereskedő topikban udvarias magányban álldogál magában az Álcázó Bűbáj a bűbájlistában. Ha tudnánk még néhány bűbájt kitalálni, amire az ÁB pontok felhasználhatóak, akkor valószínűleg mindenki sokkal jobban járna. Ha szerintetek is használható ez az elképzelés, akkor már csak alkotni kellene néhány bűbájt, erre várnék ötleteket. Több szem többet lát, már akad néhány karakterkoncepció, mindannyian ki tudtok indulni saját magatokból, hogy esetleg nektek mire lenne szükségetek.

Kérlek, hogy ebben a topikban válaszként írjátok meg a véleményeteket ezzel az egésszel kapcsolatban. Tehát a két fő kérdés:

1.) Mit kezdjenek az ember karakterek az ÁB pontokkal? (Igazából a "semmit" is egy vélemény, ha megszavazzuk többségileg.)
2.) Milyen egyéb bűbájokra van szükség, amit meg lehet vásárolni az összegyűjtött pontokért az Álcán kívül?
Köszönöm szépen!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Snow White
the hero of this fable
avatar
Hercegnő ♔
Moderátor ♔

♔ HSZ : 82
♔ Hely : Fabletown Business Office
♔ Munka : Polgármester helyettes
♔ Avatar : Katie McGrath

♔ Bűbájpontok : 10
Re: Ötleteket várok // Pént. Ápr. 14, 2017 1:58 pm

1.) Mit kezdjenek az ember karakterek az ÁB pontokkal? (Igazából a "semmit" is egy vélemény, ha megszavazzuk többségileg.)

Alapból azt mondanám, hogy semmit hiszen egy mondane eleve hozzá se tud jutni Álcázó Bűbájhoz mert arról sem tud, hogy az a világon lenne vagy hogy a Fabulák köztünk járnak! xD

Viszont, ha hagyom a múzsámat elkalandozni és eleresztem a pici pórázát a drágának.. nos van pár szabályt megkerülős/kiskapus ötletem!

1/A.) Tudom, hogy arról volt szó szigorúan tilos lebukni egy földi előtt, de... de mi volna akkor ha az ÁB pont embereknél beválthatóvá válna olyan ismeretekre amik a fabulákkal kapcsolatos?

Pl.: Egy ember valamiért Bronxban olyan részen tartózkodik ahol fabulák is vannak és szem és/vagy fültanúja lesz valaminek, aminek amúgy nem lenne szabad. Mindegy, hogy egy beszélgetést hallgat ki véletlenül vagy lát egy alakváltást, bármit ami szokatlan volna és felkeltheti a karakter érdeklődését/kíváncsiságát. Viszont nem bukik le a Hivatal és/vagy a fabulák előtt, a megszerzett információkat így nem törlik ki az illetőből hiszen azt sem tudják hogy ő tud erről.

1/B.) Ezen fellelkesülve szintén ÁB pontok árán én engedném, hogy kapcsolatokat építsenek ki egymás között IC kijátszva a játékos ember és fabula karakterek. Nyilván ehhez az szükséges, hogy már jókora mennyiségű ÁB pontot elköltsön előzetesen az 1/A opció szerint az emberi játékos! De pl. egy rendőrnyomozó idővel kiépíthet kapcsolatot akár Bigbyvel, Woodyval vagy bárkivel akivel kapcsolatba kerül. Ugyanez az alvilági figurákra is igaz... Georgie simán seftelhet emberi bűnözőkkel is, ha abból előnye származik! Nyilván ezek ilyen esetben titkos alkuk/találkák lesznek, távol a Hivatal vizslató tekintetétől ám ez cserébe a borsos árért/óvatoskodásárt kölcsönösen előnyöket jelenthetne mind a fabula mind az ember karakternek IC játéktéren!

1/C.) Ha elég ismeretet összegyűjtött valaki ÁB pontokért és valahogy hozzájut egy Álcázó Bűbájhoz - mert pl. kirabolja Crane lakását mint Jack anno a játékban és talál ilyet vagy rendőrként egy fabulát kap el és elveszi tőle a tárgyat - akkor az rá is hatással lehetne valamilyen módon a megszerzett ÁB... tehát pl. működésbe léphetne a bűbáj vagy bárakármi és szegény karakter azzal szembesülne, hogy megváltozott a kinézete! Vicces szitukat teremthetne az emberi játékosok számára is... főleg mert így "be tudnak épülni" átmenetileg a fabulák közé vagy kihasználhatják az ÁB előnyét eképpen aljas céljaik eléréséhez.

Vélemény?!

2.) Milyen egyéb bűbájokra van szükség, amit meg lehet vásárolni az összegyűjtött pontokért az Álcán kívül?

2/A.) Mivel olcsóbb ám cserébe instabil bűbáj van, így nem olcsósítanám a dolgot. Viszont! ÁB pontokért cserébe lehetővé tenném egy-egy mágikus, Hazaföldről kimentett tárgy megszerzésének lehetőségét, nyilván szintén IC kijátszva a hozzájutás körülményeit amennyiben ETben nem volt jelölve, hogy az a karakter tulajdonában szerepelne jelenleg!

Pl.: Ha korábban Hazaföldön a karakternek volt a tulajdonában egy mágikus tárgy, de az átköltözéskor ez "elveszett" viszont egy másik játékos/NJK megtalálja ám nem ismeri fel/fogalma sincsen miként használhatja hiába tudja mi az, nos azt kijátszhatóvá tenném, hogy az eredeti tulaj pl. visszaszerezhesse ezt tőle valamilyen formában vagy azt, hogy az új tulajdonosa miként jön rá a tárgy használatára. (Mondjuk a terülj-terülj asztalkám mondókás szövegét csak a tulajdonosa ismeri és anélkül nem használható a mágikus tárgy max. mezei kis asztalkaként. Az a régi tulajdonosának - amennyiben felismeri a tárgyat - lehetősége válik visszaszerezni mesebeli tárgyát.)

2/B.) Ehhez kapcsolódóan viszont itt jöhetne az be, hogy egy a Farmon élő bestiális fabula IC így már hozzá is juthat ÁB-hez alternatív módon, ha a nála lévő/korábban (IC kijátszott és) megtalált tárgyért cserébe azt kéri fizesse be egy hónapra a másik játékos IC ha a nála lévő tárgyat szeretné visszakapni. Ebben az esetben nyilván ez úgy nézne ki hogy a bestiális karakter ÁB pontjaiból levonnánk a mágikus tárgy árát, a vevő játékostól pedig az 50 ÁB-t az álcázásért amit a bestiális fabula kapna meg és 1 hónapig élvezheti áldásos hatását az álcájának. Mivel a játékban anno fizetségen alapult az ÁB - tudom, tudom hogy arról volt szó nem lehet átruházni, de mégis - az átruházhatóság ezen formáját járható útnak érzem. (Ugyanis itt nem arról van szó, hogy a karakter saját magának venne IC bűbájt, hanem kifizeti egy másik karakter álcáját.)

2/C.) Egyéb bűbájokon még filózom, szerintem menet közben ha valami új/plusz eszembe jut majd pótlom/hozzáadom. Wink

Vélemény?


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Re: Ötleteket várok // Pént. Ápr. 14, 2017 2:18 pm

Abban látok fantáziát az emberekkel kapcsolatban, hogy esetleg fel lehessen használni ezeket az ÁB-ket arra, hogy ne jusson el a Hivatalhoz a tudása. Mondjuk akkor a pontlevonás/beváltás teljes mértékben OFF kaliber lenne IC vonatkozás nélkül. Azt azért itt zárójelben megemlítem, hogyha nem is a Hivatal avatkozik közbe, a képregényben volt olyan, hogy Kékszakáll egész egyszerűen fejbe lőtt egy embert - mert bár a Hivatal (Bigbyék) nem törölték az emlékeit, Kékszakállnak nem tetszett a dolog, szóval önkényesen kinyírta. De ez csak az apró betűs rész részemről, meg egy kis érdekesség Very Happy

A varázstárgyakat viszont én nem szeretném ide keverni. Egyrészt azért, mert a varázstárgyakra már épült egy ÁB szerző rendszer, plusz ezek nem véletlenül vannak elzárva sem IC, sem OC okokból. Az IC egyértelmű, míg az OC szimplán annyi, hogy lehetetlen lenne nyomon követni és behatárolni 1-1 varázstárgy használatát.

Példának okáért, az univerzumban ismerünk még Térnövelő bűbájt és Védelmi bűbájt. Akár ezeket is vásárolhatóvá lehetne tenni, például van egy 20 négyzetméteres lakásod, de térnövelővel csinálhatsz belőle egy kastélyt kábé, a védelmi pedig képes lehet távol tartani az adott területtől valakiket (mondjuk az exedet xD). Most a hasamra ütök, és felsorolok pár ötletet bűbáj szinten:

- láthatatlanná tévő bűbáj, testméret csökkentő/növelő bűbáj, más valakivel kics*sző bűbájok (viszketést okozó, kiütéseket okozó, elnémító, hizlaló, mozdulatlanságot generáló...), erőnövelő, repülést lehetővé tevő, teleportáló, szoborrá varázsoló, szerelmi bájital, igazságszérum....... több nem jut eszembe nagy hirtelen.

De ilyesmikben szeretnék gondolkozni, a varázstárgyakat pedig én csak és kizárólag a pontszerzés céljából kötném össze továbbra is a rendszerrel, másban nem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hannah Livingstone
the hero of this fable
avatar
Ember ♔

♔ HSZ : 21
♔ Kor : 23
♔ Hely : New York
♔ Munka : Divattervező
♔ Avatar : Miranda Kerr

♔ Bűbájpontok : 14
Re: Ötleteket várok // Pént. Ápr. 14, 2017 7:16 pmNekem ez az ötlet nagyon bejön, hogy ÁB pontokért cserébe fabulás információkhoz juthatnának az emberek. (Magamból kiindulva megtalálhatnám Hamupipőke cipellőjét, vagy mit tudom én Smile ). Én ezt támogatnám, ha lehet. Smile
A tárgyas téma nekem is eszembe jutott, hogy ÁB pontokért cserébe lehessen "találni" varázstárgyakat, amelyek egy kis színt és varázslatot visznek az "egyszerű" emberek életébe is. Igazából így, hogy az emberek nem tudnak semmiről, vagy ha tudnak is valamiről, azt kitörlik az emlékezetükből, és semmi kapcsoltuk nincs a fabulákkal, kicsit "unalmas" csoportnak gondolom, mert egy sima real life játék nekik a dolog. :/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Re: Ötleteket várok // Pént. Ápr. 14, 2017 7:50 pm

@Hannah Livingstone

Személyesen abszolút egyetértek ezzel a meglátásoddal, mármint, hogy az emberek így egy eredendően unalmasak és túl real life-os a koncepció. Másfelől viszont az volt a fejemben, hogy a nagyobb oldalkoncepció szempontjából úgy akartam berendezkedni, hogy az oldal megfeleljen egy sima real life-ot kedvelőnek is, és valaki olyannak is, aki szeretne a fantasy vonalba belemászni - de annak meg ugye ott van másik 4 csoportlehetőség Very Happy

Nem tudom, szerintem erre is alszom még, vagy kikérjük a többiek tanácsát Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jonathan Goldman
the hero of this fable
avatar
Király ♔
A Róka jobb füle ♔

♔ HSZ : 47
♔ Avatar : Justin Theroux

♔ Bűbájpontok : 9
Re: Ötleteket várok // Vas. Ápr. 16, 2017 11:47 am

Első gondolat (mert ez olyan jelentőségteljesen hangzik):

Az információk megszerzésére, mint ember, nem költenék ÁB pontot mert nagyban bekorlátozza a játékokat és a karakterek mozgásterét. Azt ráhagynám a karakterek leleményességére és a szituációkra hiszen azért olyan szép a szerepjáték, mert nem tudjuk megjósolni mi lesz. Viszont - azt hiszem a főnök említette - arra, hogy a hivatal elkap-e, lehetne költeni ÁB pontot.
Mondjuk azt, hogy valamit megtudtál, ami egyértelműen emléktörléssel járna. Nyilván a hivatalnak megvannak az eszközei, hogy megtaláljanak, de ha neked van ÁB pontod, akkor vásárolsz magadnak időt az információ birtokában. Ugyanolyan időintervallumban meg lehetne oldani, mint ahogy a bestiák Álcát vesznek. Ha meg mondjuk emberként az információ birtokában egy legenda úgy dönt, hogy a szárnyai alá vesz, megvéd, elrejt, etc... akkor a legenda is tud költeni ÁB pontot, hogy az ember védettségét biztosítsa.
Szóval bestia költhet álcára 1 ÁB pontból x ideig, az ember pedig védettségre 1 ÁB pontból ugyanazon x ideig.
Ennél jobban szívem szerint nem is mennék bele az IC effektjeibe az ÁB pontnak mert az már túl zavaró lenne.

Második gondolat:
A bűbájok rendben vannak, ha azt várod, hogy listázzak, akkor mondd azt, felárazni viszont nem tudom őket. Nyilván nem szabad túl olcsón, különben mindenki röpködne. De akkor kell egy rendes bűbájlista, nevekkel, leírásokkal, időtartamokkal és árral. Amúgy a bűbájok fizikai megjelenésére nekem Alíz Csodaországban bájitalai ugranak be az idétlen nagyító, kicsinyítő és miegymás hatásaival. Úgy érzem egy Mad Hatter karakter tökéletes lenne árulni őket. XD Mindenesetre én támogatom a bűvájokat amik csak fel voltak sorolva, gyűjteni őket javaslom, hogy nyiss egy topicot néhány példával és oda mindenki be tudná tenni az ötleteit és akkor neked csak el kell fogadni vagy azt mondani, hogy ez nem annyira passzol már. (Pl. lézerszemek.)

Harmadik gondolat:
Mi lenne ha az ÁB pontokat OOC dolgokra is használhatnánk. Például, ha akarsz multit az 1 ÁB pont. Ha szeretnél egy második helyszínt a meglévő ingyenes mellé, 1 ÁB pont. Még azt is megkockáztatnám, hogy játékvezetés vagy kapcsolatlista vagy valami extra topik szintén 1 ÁB pont legyen, tekintve, hogy a többség csak regel, megnyitja a csilli-villi topikjait, aztán eltűnik, mint szürke szamár a ködben az adminok meg takaríthatnak mindent. És akkor az kellő motiváció is lehet, meg bőven elég dolog, amit az embernek meg kell vennie, szóval nem fognak röpködni 50 reag után, hanem csak mondjuk 300 után, amikor már ismerik a világot és a korlátait.

Midász szólott!


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
the hero of this fable
♔ ♔

Re: Ötleteket várok //

Vissza az elejére Go down
 

Ötleteket várok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Kelléktár és Kikapcsolódás :: Archívum :: Irányvonalak [TESZT]-