HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | .

 

 Bigby lakása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
The Storyteller
the hero of this fable
The Storyteller
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Bigby lakása // Pént. Ápr. 14, 2017 11:16 am

Bigby Lakása

♔ Egy lakás a Woodlands-ben, látszólag a legkisebb Fabletown-ban. Bigby ezt hívja "otthon"-nak, a drága kis pihijei alatt, amikor épp nem dolgozik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Snow White
the hero of this fable
Snow White
Hercegnő ♔
Moderátor ♔

♔ HSZ : 82
♔ Hely : Fabletown Business Office
♔ Munka : Polgármester helyettes
♔ Avatar : Katie McGrath

♔ Bűbájpontok : 10
Re: Bigby lakása // Pént. Ápr. 21, 2017 12:06 am

Snow White & Bigby Wolf
Chapter One: The 1st MURDER in Fabletown

Már későre járt, amikor megtaláltam... közvetlenül a Woodlands lépcsőjén.
~Édes Mesélőm, azok a fenn akadt szemek?! Mégis mit tegyek? Kihez forduljak ezzel?!~ Töprengtem el az első sokk után. Azonnal kerítettem egy kabátot Grimble-től és ráterítettem, remélve senki sem veszi rajtam kívül észre mi van alatta amíg szerzek segítséget. ~De kiben bízhatnék meg?~ Gyilkosság történt Fabletown városában, mióta megalapítottuk a várost az első; és tudtam, hogy ki jelenleg az egyetlen ember vagyis fabula, akivel ezt mielőbb közölnöm kell. Azonnal visszasiettem az épületbe, és a liftbe szállva meg sem álltam a sheriff apartmanjáig, ahol előbb kopogtam, majd csöngettem is. Reméltem, hogy itthon találom Bigby Wolf-ot; hiszen ilyenkor a pihenő idejét tölti elvileg. Idegesen toporogtam az ajtóban, várva hogy a férfi ajtót nyisson végre. Szorított az idő, a nyomás és a feszültség egyre csak nőtt rajtam és féltem elszalasztom az esetleges gyilkost a késlekedés miatt.

Fabletown több szempontból különleges minden hazátlan fabula számára. Itt a Hazaföldről való kényszerű távozás után mindenki tiszta lappal kezdhetett, eltöröltük vagy inkább fátylat borítottunk a múltbéli ballépésekre. Régi gonosztevők kezdhettek itt új életet, így eshetett meg hogy a Nagy Gonosz Farkas - kinek a mai napig rettegik a nevét a legtöbben - lett a város (köz)biztonságának őre. Neki elég tekintélye volt, eléggé féltek a múltja okán tőle mások ahhoz, hogy egy-egy intézkedés közben ne kérdőjelezzék meg mit és legfőképpen miért tesz. Ha intézkednie kellett, így tudta biztosítani a rendet és a törékeny békét... egészen mostanáig. Az ajtó nyílik, én pedig időt sem hagyok a farkasnak felesleges kérdésekre.
- Azonnal ki kell, hogy gyere velem a Woodlands udvarára Bigby! - Hangom egyszerre felszólító és sürgető, arcomra kiül minden korábbinál inkább zaklatottságom, mégis igyekszem tartani magam; elvégre a polgármester távollétében én látom el a Hivatal képviseletét.

Szó nélkül érünk a lifttel le, majd sétálunk ki az épületből; nem vagyok most beszédes kedvemben, különben sem szeretném ha ez illetéktelen fülekbe jutna és pletykák kelnének szárnyra még azelőtt, hogy kideríthetnénk mi is folyik itt. Odakint megállok a lépcsőnél lévő kabát mellett és hagyom had rántsa le a leplet a fejről a férfi. Szegény lány, égnek meredt szeme, a tekintete a semmibe fókuszálva veszik tova. Nem is szívesen nézek oda - épp elég volt egyszer látnom, amikor megtaláltam -, így inkább beszélni kezdek.
- Én nem láttam semmit. Fogalmam sincsen, hogy ki tehette vagy, hogy lehet ez a rejtélyes lány ki lehet. Én nem... nem is ismerem Bigby. Én csak... csak megtaláltam. Itt hevert a lépcsőn, a szemei fenn akadva! Nem hagyhattam csak így itt heverni, így... így letakartam Grimble kabátjával, hogy ne vegye senki más észre és azonnal a keresésedre indultam! Nem nyúltam semmihez! - Igyekeztem összeszedni a gondolataimat, miközben mégis egyre inkább kérlelő és kétség beesett volt a hangom; nyoma sem volt benne a korábbi hivatalos és parancsoló hangnemnek.


Zene#452 ♔  :tarol:  ♔ ©️Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bigby Wolf
the hero of this fable
Bigby Wolf
Alakváltó ♔
Sheriff ♔

♔ HSZ : 6
♔ Hely : Fabletown
♔ Munka : Sheriff
♔ Avatar : Norman Reedus
♔ Bűbájpontok : 1
Re: Bigby lakása // Szer. Május 03, 2017 2:01 pm

well i don't feel better when i'm fucking around
I don't want what you want I don't feel what you feel See I'm stuck in a city But I belong in a field
Az évszázadok alatt bármikor is kereste Snow ilyen vehemenciával, annak soha nem volt jó vége, így egyértelmű volt, hogy most sem lesz. Ugyan Bigby egyelőre még nem értett semmit, orra azonban már így is tele volt a kétségbeesett ijedtség savanyú bűzével. Fordult egyet a gyomra. Persze tisztában volt vele, hogy ez itt Fabletownban egyáltalán nem jelent jót, de nem tehetett arról, hogy egy apró, rég elfeledni kívánt részének ez a mai napig afrodiziákumként hatott.
Újra megcsapta a friss, éjszakai levegő, benne a vér és a halál semmivel sem összetéveszthető, enyhén gyomorforgató bukéjával. Még mielőtt bármit is tett vagy mondott volna, inkább újra rágyújtott, hogy amennyire csak lehet, füsttel telítve el az orrát.
Határozottan lépett oda a kék kabáthoz, és gyors mozdulattal rántotta fel a földről. Aztán annyira ledöbbent, hogy rá sem nézett Snowra, mialatt ismertette, miként talált rá a levágott fejre.
Na nem mintha nem látott volna, vagy ő maga ne okozott volna hasonlót. Egy levágott fej látványa sosem hatotta meg igazán, így bele sem gondolt abba, hogy Snow esetleg ezt másként gondolhatja. De ami igazán mellbe vágta a Nagy Gonosz Farkast, az az volt, hogy órákkal ezelőtt már megmentette ezt a lányt. Az akkor még forró és puha ajkak csókot hintettek a borostájára. Közel sem vagy olyan rossz, mint amilyennek hisznek.
- Egy prostituált.
Nem állt szándékában ennyire nyersnek és durvának lenni a halott lány kapcsán, de ha egyszer ez volt az igazság? Még akkor is, ha egyike volt azoknak a legendáknak, akik valami rejtélyes módon a farkas szívéhez szóltak. Arcára szemmel láthatóan kiült az őszinte döbbenet, és ha akarta sem tudta volna titkolni Snow elől, hogy már találkozott az áldozattal - bár, akkor a feje még igencsak a helyén volt.
- Bárki is tette, egyértelműen üzenni akart vele nekünk.
Leguggolt, és óvatos mozdulattal nyúlt a lépcsőn heverő fej felé, ám fél úton megdermedt a mozdulatban, fejét oldalra fordítva Snowra nézett.
- Jobb lenne, ha most kiszellőztetnéd egy kicsit a fejed.
Bigbynek nem akaródzott úgy megvizsgálni a fejet, hogy Snow végignézi az előadást. Egyrészt azért, mert nem hitte, hogy a nő hozzá van szokva az ilyesmihez, és az most a legkevésbé sem hiányzott, hogy egy sipákoló nőstény nehezítse meg a dolgát. Ugyanakkor talán még szégyellte is, hogy odabent, legbelül már sóvárgott azért, hogy megérintse, hogy hozzáérhessen, és nem akarta, hogy ezt Snow a legkisebb mértékben is észrevegye. Nagyot nyelt, és anélkül, hogy különösebb kárt okozott volna a nyomokban, vizsgálni kezdte a fejet. A nyak bőrét. A kilógó nyelvet. A vérfoltokat a lépcsőn. A legkisebb szívfájdalom nélkül, a szörnyeteg élvhajhász vágyakozásával nyúlt bele a lány szájába, és húzott elő belőle egy masnira kötött gyűrűt.
- Mi a...
A gyűrűbe vésett szimbólumot még soha életében sem látta. Fogalma sem volt, melyik legendához tartozik, ahogy arról sem, hogy egyáltalán melyik Királyság dimenziójában lehetett elterjedt. Jobb ötlete nem lévén felegyenesedett, és a szalagra kötött gyűrűvel Snow felé fordult, átadva neki a zsákmányát.
- Ez talán segít majd. Gondolkozz Snow! Láttad ezt a szimbólumot valahol? Erőltesd meg magad... Én addig körbenézek az udvarban.
***


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Snow White
the hero of this fable
Snow White
Hercegnő ♔
Moderátor ♔

♔ HSZ : 82
♔ Hely : Fabletown Business Office
♔ Munka : Polgármester helyettes
♔ Avatar : Katie McGrath

♔ Bűbájpontok : 10
Re: Bigby lakása // Hétf. Május 22, 2017 6:29 pm

Snow White & Bigby Wolf
Chapter One: The 1st MURDER in Fabletown

Miközben figyeltem a dohányozni kezdő Bigbyt idegesen fontam egyik karomat a másikba, mintha azzal védelmezhetném magam bármi rossztól is ami történt. Egyik lábamról a másikra álltam, türelmetlenségemet és a belőlem áradó feszültséget szinte tapintani lehetett a levegőben. Tudtam, hogy érzi rajtam valami baj van. Nem értettem, hogy mire vár. ~Lélekben rákészül talán?!~ Fogalmam sem volt, de amikor végre ismét megmozdult a sheriff egyből, határozottan lépett oda és rántotta le egyetlen gyors mozdulattal a fejről a kabátot, mely eltakarta a borzalmas látványt a kíváncsiskodó szempároktól. Ismét látni borzalmas volt, erővel kellett kényszerítenem magamat, hogy ne nézzek másfelé. De úgy tűnt, ezúttal Bigby is megütközik a látványon nem csak jómagam. ~Nocsak, a Nagy Gonosz Farkast is képes még bármi mellbe vágni?~

- Egy prostituált. - Megütköztem a szavain. A szó úgy mart a belém, hogy szinte már fizikailag okozott fájdalmat. Magam sem értettem miért, de úgy éreztem mintha most vágott volna a sheriff gyomorszájon.
- Ismerted? Nem egy mundi ugye? - Kérdeztem félve. - Kicsoda? Azt hittem ismerek mindenkit Fabletownban. - Mondtam ki hangosan a gondolataimat, de rögtön el is szégyelltem magamat; hiszen ez nyilvánvalóan nem igaz. Olyannyira csak a munkával, a Hivatallal voltam elfoglalva hogy teljesen elfelejtkeztem a fabulákról. Pedig ők alkotják a közösségünk alapját, az én dolgom lenne törődni velük és a jólétükért felelni. ~Ennek nem lett volna szabad megtörténnie.~ Nem tudom mi történt, de ki kell derítenünk.

- Üzenni? Nekünk? Ki csinálna ilyet? Valaki közülünk tette? - Rengeteg kérdés merült fel bennem és egyik baljóslatúbb jövőt vetített elő a másiknál. A kérdések csak úgy záporoztak belőlem, s egyszer csak azt veszem észre, hogy Bigby meleg, mogyoróbarna szemei rám szegeződnek. Egy pillanatra muszáj pislognom párat, míg sikerül agyamig eljutnia a szavainak. Nagyot sóhajtok, hajamat a homlokom elől hátratűröm. - Rendben, körülnézek. Nincs sok időnk míg az emberek felbukkannak. - Mondom és igazából megkönnyebbülök amiért nem kell végignéznem amint elkezdi vizsgálgatni a lány maradványait. ~Vajon a többi része merre lehet?~ Óhatatlanul is megborzongok a dologtól, hogy valahol odakint a lány teste kifacsarodott pózban fekszik.

Lassan odébb tipegtem a körömcipőmben, egyáltalán nem sietve el a dolgot és a környéket kémleltem. Nem láttam elsőre semmi szokatlant, majd valami kékes dolgot vettem észre a hold fényénél, ami elütött a szürke betontól.
- Mi a...? Bigby, azt hiszem... azt hiszem találtam valamit! - Szóltam hátra a vállam fölött, lehajolva az anyagdarabért; ám félúton megálltam. Én nem értek a helyszíneléshez, nem vagyok nyomozó. Talán nem kéne tönkre tennem a nyomokat, ehhez Ő ért jobban. Nem sokkal messzebb a szövetdarab mellett valami sötéten foltokban színezte el a járda kövezetét. - Az... az csak nem... ? - Nem mertem kimondani, hogy vér; de szerintem mindketten tudtuk, hogy arra célzok. Persze amilyen szerencsém van, Bigby épp ugyanakkor bukkan valami nyomra  mint én. - Mit találtál? - Kérdezem, most már visszasétálva hozzá.

Egy szalagot szorongat, amire egy gyűrű van kötve. Hiába fogtam a kezembe, ahogy a sheriff átadta; nem mentem sokra vele. Egy számomra ismeretlen szimbólum volt vésve bele. - Gyűrű? Szimbólum? Sajnálom, de nem ismerem. - Úgy éreztem, semmi hasznomat nem veszi. A tudásom a fabulákról - melyre oly büszke voltam mindig is - úgy tűnt, most csődöt mond. - Sajnálom, ez csak... túl szürreális. - Kellett volna néhány perc... óra, míg összeszedhetem magam. De most minden másodperc számított, nem volt idő ilyesmire. Azonnal kellett cselekednünk, amíg nem késő. - Mit akarsz tenni? El kéne vinnünk, mielőtt bárki felbukkanna. Az irodában többet fogunk tudni bent van a könyvekben biztosra veszem. Van bármi ötleted mi folyik itt? Beszélnem kell a polgármesterrel, tudnia kell erről. Vidd el Dr. Swineheart-hoz, nézze meg. Utána találkozunk az irodában. - Megint kezdek csapongóvá válni, ahogy az izgatottság úrrá lesz rajtam.Zene#600 ♔ Sorry, a késésért. ©️Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
the hero of this fable
♔ ♔

Re: Bigby lakása //

Vissza az elejére Go down
 

Bigby lakása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Játéktér :: Fabletown :: Woodland Apartment Building :: Lakóközösség-