HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | .


 

 Jonathan Goldman Aka King Midas

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Jonathan Goldman
the hero of this fable
avatar
Király ♔
A Róka jobb füle ♔

♔ HSZ : 47
♔ Avatar : Justin Theroux

♔ Bűbájpontok : 9
Jonathan Goldman Aka King Midas // Pént. Ápr. 07, 2017 12:34 pm

Jonathan Goldman
Nem minden arany, ami fénylik.


életkor: 35
nem: férfi
foglalkozás: Szobrász
pb: Justin Theroux
eredeti név: King Midas
csoport: Legenda, Elit
lakhely: Woodland Apartment Building
attitűd: semleges

alcsoport: Király

Kívül, belül
♔ Tökéletesen érdektelen a világ eseményeit illetően, hidegen hagyja a jelenléted és a mondanivalód, csak a saját boldogulása és a békés vegetálás izgatja az aranykalickájában. Megvan benne azon emberek féktelensége, akiknek már nincs mit elveszteniük, de ha már a saját poklában kell élnie, akkor legalább stílusosan teszi. Nem adott alábbb az életszínvonalából, még ha annak idején meg is tanulta a leckét, nem jött a varázslatos happy end, így inkább ragaszkodik a fényűzéshez.
Egyébként pedig nem a legtürelmesebb, legkiegyensúlyozott ember akit láttál, főleg nem ha épp nincs valamiféle tudatmódosító szer hatása alatt. Könnyen mondhatnád mindezek után, hogy ő csak az emberi társadalom mocska, de a valóság az, hogy csupán teljesen el van veszve és össze van zavarodva... mint mindannyian egy kicsit.

♔ Ugyan a mesekönyvekben mindig egy szakállas, idősebb embernek ábrázolják, de akkoriban még más volt az élethossz ugyebár. Középkorú, azóta pedig borotvát is talált. Elég jó kiállású,
nem kimondottan erős alkatú, inkább szálkás és inas.
Arca jellegzetes, de nem tudnád megmondani, hogy a markáns szemöldök, a kiskutya szemek, vagy a szögletes vonalak teszik azzá. Talán mind együtt.
Öltözetét tekintve változó, erősen alkalomtól függő, de mindig a legdrágább és a legmárkásabb, legyen szó öltönyről, bördzsekiről,
farmerről, vagy szakadt pólóról. Állandó kiegészítője egy pár fekete kesztyű.


Egyszer volt...

Midász király történetét mindenki ismeri. A Görög király megtalálta Dionűszosz egykori tanárát, akit vendégül látott és amikor visszavitte őt a bor istenéhez, az teljesítette egy kívánságát. Midász kapzsiságból vezérelve azt kívánta, bárcsak minden arannyá változna, amihez hozzáér.
kezdetben boldogan tapasztalta, hogy valóban minden arannyá változik, teljesen elmámorosította a gazdagság, ám mikor a vacsorára került a sor, minden nemű étel, amit a kezébe vett, szintén tömör arany lett. Pánikba esett, ez túl sok, ez kezelhetetlen... A kislánya lépett be az ebédlőbe nem tudván semmiről. Csak meg akarta nyugtatni az apját, csak egy ölelés. A kislány pedig azóta is bele van fagyva abba a mozdulatba.
A legenda szerint Midász könyörgött az istennek, hogy vegye el a képességét, ami így is történt. Dionűszosz azt mondta a királynak, hogy ha megmossa a kezeit a Pactolus folyóban, akkor minden visszafordul. És a legenda szerint Midász így is tett.
A valóság viszont némileg különbözik ettől. Mindennél jobban vissza akarta szerezni a lányát, de az aranytól sem akart megválni, úgy gondolta hát, hogy ki tudja játszani az istent, így küldött egy szolgálót, hogy mosson egy kesztyűt a folyó vizében. Furcsa mód ez működött, a kesztyű nem vált arannyá, amikor felvette és semmi más, amíg viselte. Viszont a lánya nem változott vissza emberré, amikor megérintette a kesztyűs kezével. Aztán pedig már próbálhatta mosni a kezeit a folyóban... eljátszotta az esélyét.

KÉPESSÉG: Amit megérint, arannyá változik legyen szó élő vagy élettelen dologról. A hatás a kezeiben összpontosul.


A Földi lét

A legendás kapzsi király bekerült a való világba, veszély mindenkire, zárjuk be, jaj, jaj. Na, nagyjából ez történt, amikor ide kerültem, szóval az akkoriban alakuló hivatal úgy döntött jobb lesz, ha engem elzárnak a szörnyekkel meg a beszélő állatokkal a farmra.
Azt mondták a kesztyűm nélkül veszélyt jelentek az emberekre és mindenkire magam körül, szóval bezártak, hogy hagy taperoljam a sárkányokat. Mondhatnám, hogy ez túlzás, de van egy aranyszobor egy sárkányról valahol még a mai napig valahol a farm területén.
Azok az évek voltak a legrosszabbak. Egy idő után mindenki megtanulta, hogy elkerüljön engem én pedig hozzászoktam, hogy időről időre arra ébredjek, hogy egy boszorkány térdepel a mellkasomon és próbálja ellopni a lélegzetemet. Féltem eleinte, az a hely olyan, mintha az ember rémálmai válnának valóra egyszerre, de aztán idővel a félelem átcsap valamiféle furcsa, groteszk megszokásba. Időm pedig volt megszokni.
Most már akár úgy is tűnhet, hogy könnyeden beszélek minderről, de több évnyi terápia és mai napig tartó rémálmok vannak mögöttem. Élnek ott szörnyek, akivel az ádáz ellenségemnek sem kívánom, hogy találkozzon. Azt pedig mindenki érezte, hogy én nem vagyok odavaló, hanem ember. avagy könnyű célpont.
Azóta úgy hallottam, a biztonság sokkal jobb ott, de persze én már nem élek a farmon.
Időnként meglátogattak a hivatalból, amolyan elbeszélgetésre, de általában csak elvitték a bútoraimat (amik persze mind aranyból voltak) és beolvasztották őket. Kaptam újakat mondjuk. Mindenesetre az egyik ilyen alkalommal a közvetítő, aki jött beszélgetni velem, elhintette, hogy megtalálták a kesztyűmet. Onnan már csak idő kérdése volt, hogy némi fenyegetés és egyezkedés után megegyezzek a hivatallal, hogy a kesztyűért és a szabadságomért, támogatom őket anyagilag, tekintve, hogy egy kiapadhatatlan forrás vagyok. Másfelől, ha úgy döntök, hogy levágom a kézfejeimet, akkor nem mentek volna velem sokra. Megtettem volna, több mint száz év a szörnyek között elég remény vesztetté tudja tenni az embert.

Az első utam a kórházba vezetett, meglátogatni a lányomat. Igen, egy aranyszobor, de megvolt a saját kis kórterme arra várva, hogy valaki majd talál gyógyírt az átkomra. Azóta átköltöztettem egy nagyobb, egyszermélyes kórterembe, mindig viszek neki pipacsokat - sosem értettem, de azok voltak a kedvencei - és igazából egy kis oltárt már összehordtam neki azóta azokból a dolgokból, amiket tudom, hogy szeret. Hogy van-e bűntudatom? Hogy a frászba ne lenne, csak azért nem akasztottam még fel magam, mert elhiszem, hogy egyszer fel fog ébredni.
A kezdeti években utazgattam a világban, próbáltam magam megoldást keresni Kalliopé állapotára. Végigjártam Görörgországot, Ázsiát, de semmi sem volt már olyan, mint az én időmben, az én síkomon. Üres kézzel tértem vissza Fabletown-ba, ahol jobb ötlet híján letelepedtem. Volt még egy esélyem. Ha nyitva tartom a szemem illegális varázstárgyak terén, hátha találok valamit, amit segít. Azóta pedig egyre mélyebbre és mélyebbre esek a nyúlüregbe. A legjobb része pedig, hogy ez teljesen hidegen hagy engem.


Finomhangolás


♔ CÉLJAIM ♔

Teljes céltalanságának árnyékában még mindig ott motozik a remény, hogy egyszer újra emberként tudhatja a lányát. Az önnön jólétén és létfentartásán és ezen kívül semmi nem vezérli. Vegetál.


♔ KAPCSOLATAIM ♔

Midász lánya, Kalliopé aki egy aranyszobor. Múzsa.


♔ FELAJÁNLÁSAIM ♔

Csupán fogyasztó, de abból minden jöhet, ami drága és/vagy káros.


Adatok

típus: saját
forrás: -
főkarakter
user: Midas


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Re: Jonathan Goldman Aka King Midas // Vas. Ápr. 16, 2017 4:29 pm

Elfogadva!

♔ KEDVES MIDAS! ♔

Mondanám, hogy kapsz egy aranyérmet, mint az első, hivatalosan elkészült és értékelt karakter, de egyrészt sokra nem mennél vele (legfeljebb utánam dobnád), másrészt te bármilyen érmet könnyűszerrel arannyá változtatnál, szóval remélem, Te is tudod, hogy a szándék a fontos.

Nagyon örülök neki, hogy rendkívül hamar és jól ráéreztél az oldal koncepciójára, és hogy egy abszolút saját karaktert hoztál, teljesen logikusan átlátva a rendszert, annak működését és a kiskapukat, amikkel élni lehet. Ráadásul mindebbe egy kevéssé populáris, megkeseredett királyt hoztál, aki talán már a saját, mesebeli életében is megkopott, mint ember és mint uralkodó egyaránt, aki bár teljesen megkeseredett és érdektelen, mégis olyan szívszorítóan törődik a lányával még így, évszázadok, évezredek múltán is. A karakter természetesen egy szép germanizmussal mondva el van fogadva, és én komolyan várom, hogy sikerül-e valamilyen megoldást találni a lányoddal kapcsolatban.

Ha túl vagy minden szükséges foglaláson (avatar, legenda, képesség), akkor kérlek, válassz egy tetszőleges Bűbájt, amit az elfogadásért kapsz jutalmul, aztán pedig irány a játéktér!

Ui.: Azért megnézném, mi történne, ha valaki hozná Dionüszoszt...Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Jonathan Goldman Aka King Midas

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Guidebook :: Elfogadott karakterek :: Az Elit-