HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Karaktercsere

Karakternév:


Jelszó:



írta:  Vendég
Szomb. Szept. 30, 2017 10:23 pm
írta:  Snow White
Vas. Szept. 17, 2017 9:01 pm
írta:  Vendég
Vas. Szept. 10, 2017 2:18 pm
írta:  Snow White
Szer. Aug. 30, 2017 3:20 pm
írta:  Jeff Radcliff
Hétf. Aug. 28, 2017 6:49 pm
írta:  Vendég
Szer. Aug. 23, 2017 3:30 pm
írta:  Eloise McMittens
Kedd Aug. 15, 2017 5:32 pm
írta:  Robin Rot
Hétf. Aug. 14, 2017 5:37 pm
írta:  Snow White
Vas. Júl. 30, 2017 2:20 am
írta:  Vendég
Kedd Júl. 25, 2017 2:11 pm

Share | .

 

 Képességek és Bűbájok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
The Storyteller
the hero of this fable
avatar
Admin ♔

♔ HSZ : 205
♔ Kor : 28
♔ Hely : Dimenziók közt
♔ Munka : Beleszól ebbe-abba
♔ Bűbájpontok : 81
Képességek és Bűbájok // Csüt. Feb. 23, 2017 11:18 pm

Bűbájok

♔ ÁLCÁZÓ ÉS EGYÉB BŰBÁJOK

A Hivatal épületének (Woodland Apartment Building) Tizenharmadik Emeletén élnek és munkálkodnak a Hivatali Varázslók és Boszorkányok, ők gondoskodnak Fabletown és a Farm területeinek mágikus védelméről, valamint ők azok, akik legálisan állíthatnak elő és értékesíthetnek Álcázó Bűbájokat.

Bűbájt legálisan csak a Hivatalon keresztül lehet beszerezni, természetesen borzasztó drágán. Akadhatnak olyan, Hivatalon kívüli mágusok, akik bűbájokkal kereskednek, amik sokkal olcsóbbak ugyan, de a hatásuk egyáltalán nem tartós és a felhasználásuk sem teljesen biztonságos.


♔ A BŰBÁJOK KINÉZETE

Minden bűbáj másként néz ki. Van, amit meg kell inni, van, amit porként szükséges körbehinteni. Ám vannak a tartós bűbájok, mint például az Álcázó Bűbáj, ami egy fából készült "fiola", amit annak viselője mindig magánál tart (például zsebben vagy nyakláncként). A fiolában egy kép látható arról az emberi alakról, amelyiknek a külsejét kölcsönveszik, emellett egy hajtincs is a másolandó személytől. A Hivatali Álcák nem csak létező személyeket tudnak "lemásolni", hanem megegyezés szerint egy teljesen új külsőt is alkothatnak. Ebben az esetben a fiolában csak a "bűbáj" lesz benne, ami a szem számára láthatatlan. Ezek természetesen borzasztó drágák. Ha a fiolában tárolt bűbájokat kinyitják, úgy a bűbáj azonnal megszűnik.

♔ BŰBÁJOK JÁTÉKTÉREN

Az IC életben mindenkinek lehetősége van arra, hogy bűbájt szerezzen be, azaz vásároljon az úgynevezett Bűbájpontokért. Minden Bűbájnak két verziója létezik: a drágább és megbízhatóbb Hivataltól vásárolt bűbájok és az olcsóbb, ám megbízhatatlanabb Illegális bűbájok.
Bűbájpontokat csak a játéktérre írt hozzászólásaiddal tudsz szerezni, ami megjelenik a profilodban is. Ezek a pontok bármikor beválthatók egy tetszőleges bűbájra. További információkért keresd fel a Bűbájkereskedőt!

♔ EMBERI BŰBÁJOK

Játéktechnikailag az emberek számára nem léteznek megvásárolható és IC felhasználható bűbájok. OC jelleggel azonban lehetőség van beváltani a Bűbájpontokat az úgynevezett Időnyerő bűbájra.
Az Időnyerő bűbájokkal az ember karaktereknek lehetősége van arra, hogy az általuk esetlegesen megtudott, Legendákról szóló információkat megtartsák anélkül, hogy a Hivatal rájuk találna és kitörölné az emlékezetüket.
Megj.: Ha valaha, valamilyen kitekert módon egy ember karakter hozzájutna bármilyen más Bűbájhoz, az rá is ugyanúgy hatással lesz.

♔ ILLEGÁLIS BŰBÁJOK

Az Illegális bűbájok olcsóbbak ugyan, de sokkal megbízhatatlanabbak is. A hatóidejük egységesen a Hivatali fele, és az ezen időszakon belül kezdődő játékokban használható fel. A megbízhatatlanság kiszámítása kockadobással történik. Minden megkezdett játék előtt vagy a bűbáj felhasználása előtt (egyszer alkalmazható bűbáj esetében) az erre kijelölt topikban az úgynevezett Bűbáj Kockával kell kidobni, hogy hány reagot bír a bűbáj.

Példa: A Bűbáj Kocka 12 oldalasra van beállítva. Ezért, ha mondjuk 5-öt dobsz az illegálisan vásárolt Álcázó Bűbájod megbízhatóságával kapcsolatban, úgy adott játékban 5 reagig tartható fent az emberi álca - a hatodikban a bűbáj befuccsol, a karakter pedig visszanyeri bestiális alakját.

♔ EGYÉB BŰBÁJOK ÉS VARÁZSTÁRGYAK

Amennyiben a későbbiekben lesz igény további bűbájok és/vagy különleges varázstárgyak beépítésére az oldal világába, úgy megbeszélés szerint be tudjuk őket építeni a rendszerbe.


Varázslatok és Képességek


♔ Bármiféle varázslatos képességgel is bír a karaktered, azt fontos szem előtt tartani, hogy a nagy nyilvánosság előtti varázslatért büntetés jár! Fabletown területén és a Farmon igen kicsi az esélye az emberi szemtanúnak, azonban a város nyilvános területein a lebukás gyakorlatilag 100%-os.

♔ A saját képességed lehet látványos és kevésbé látványos is. Látványos például Bloody Mary képessége - tükrökön keresztül bárhová eljut és képes végtelen számban megsokszorozni magát (tükörképeit). Bigby Wolf vérfarkasként természetesen képes szörnyeteggé alakulni (mint minden bestiális legenda), ami szintén látványos, de emellett képes kiszagolni, ha valaki nem mond igazat - ennek használatáért biztosan nem kap büntetést, így ha Neked is ilyen jellegű a képességed, nyugodtan használhatod!

♔ Légy kreatív! Az általad választott legenda történetéből próbálj kiindulni, amikor képességet választasz magadnak! Pinokkió apukája, Gepetto például varázsló, aki képes életre kelteni az élettelen tárgyakat.

♔ Ha a karaktered történetéből kifolyólag rendelkezik valamilyen varázstárggyal, és sikerült áthozni a földi dimenzióba, az egészen biztosan a Hivatal könyvtárában pihen. Ha például a zsebedben maradt néhány varázsbab, azt a Hivatal biztosan lefoglalta, és akár fel is használhatja. Amennyiben bármilyen Hivatali varázstárgyat használni szeretnél, azt IC egy Hivatali illetékessel tudod csak csendben leboltolni.

♔ Amennyiben valamilyen csoda folytán otthon rendelkezel bármiféle varázstárggyal, esetleg beszereztél egyet illegálisan, jobb, ha bölcsen bánsz vele - ha kiszivárog, nem csupán elkobzás lesz a jutalmad, hanem te magad is büntetésre számíthatsz.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Képességek és Bűbájok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Speciális Képességek (Összesítő)
» -=Sharingan=-
» -=Unazaki klán=-
» Rikudou Sennin és a Chakra Eredete
» -=Rin'negan=-

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
♔ Fabletown FRPG ♔ :: Guidebook :: Információk & Leírások-